Δούρου για εφημερίδα “Μακελειό”: “Μιλάμε για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη”

Δούρου για εφημερίδα “Μακελειό”: “Μιλάμε για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη”
H περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου eurokinissi

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σχολιάζει η περιφερειάρχης Αττικής. Τι ανέφερε στην πρωινή της παρέμβαση στην EΡΤ.

Για την ανάγκη να προστατευτεί η ελευθερία του Τύπου, «ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας», έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», σε πρωινή παρέμβασή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Δούρου επισήμανε ταυτόχρονα και τους κινδύνους από την ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες (σ.σ.: όπως αυτή του δημοσιεύματος) και μίλησε για την κρίση θεσμών, που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Τύπου να ασκεί κριτική, και μάλιστα σκληρή, σε πρόσωπα και κακώς κείμενα, καθώς «η ελευθερία του Τύπου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας της Δημοκρατίας». Σημείωσε ωστόσο ότι «εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό».

Μιλάμε, πρόσθεσε, για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί χωρίς επίσημο εκδότη, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε θιγόμενος να μην μπορεί να αποζημιωθεί. Ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με την προσβολή της Δημοκρατίας και τη λειτουργία του Τύπου. Και μας αφορά όλους, συνολικά ως κοινωνία.

Ο Τύπος πρέπει να είναι πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, με τα ΜΜΕ, όχι μόνο να ενημερώνουν, αλλά να διαπαιδαγωγούν τους πολίτες.

Υπενθύμισε το περιστατικό με αντιπροέδρους κυβέρνησης «να θέλουν να με δουν με μαγιό, και όλο αυτό να γίνεται ανεκτό και να θεωρείται χαριτωμένο».

Δεν μπορούμε, τόνισε, να πέφτουμε σήμερα από τα σύννεφα, ενώ οδηγούμαστε στον γκρεμό. Έχουμε αργήσει ως κοινωνία να αντιδράσουμε σε μια σειρά από θέματα. Περισσεύει η υποκρισία.

Επισήμανε ότι «δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα πρέπει να σιωπήσω, αν τα βέλη κατευθύνονται στον αντίπαλο. Στο παρελθόν, έχω υποστηρίξει και την κ. Αλ Σάλεχ, και την κ. Μιλένα Αποστολάκη, όταν δέχτηκαν επιθέσεις. Πληρώνουμε μια κρίση θεσμών που μας αφορά όλους, και ο εχθρός του εχθρού μου, δεν είναι φίλος μου», τόνισε επιγραμματικά η κ. Δούρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα