Δούρου: Η Περιφέρεια στηρίζει εκδηλώσεις που προάγουν 'πνεύμα αθλητικού πολιτισμού'

H περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου
H περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου EUROKINISSI

Η Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε μετά την ολοκλήρωση διοργανώσεων, στέλνοντας "το μήνυμα της ευγενικής άμιλλας, της αξίας της συμμετοχής"

Στην επιλογή της Περιφέρειας Αττικής να είναι συστηματικά αρωγός αθλητικών εκδηλώσεων, όπως το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής "Aphrodite Cup" στο Π. Φάληρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών "Κύπελλο Ακρόπολις" στο ΟΑΚΑ, που προάγουν το "πνεύμα του αθλητικού πολιτισμού", αναφέρθηκε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Και οι δύο διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Μετά από τη βράβευση των νικητριών του Τελικού Σπάθης, το Σάββατο, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής "δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των καλύτερων αθλητριών του κόσμου σε ένα άθλημα που παρότι συνδέεται με όπλο, κάθε άλλο παρά επιθετικότητα αποπνέει. Εκπέμπει ακριβώς το αντίθετο. Εκπέμπει την τέχνη και την τεχνική. Την επιδεξιότητα και τη γνώση. Ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά του αθλητικού πνεύματος που έχουμε τόσο ανάγκη".

Την Παρασκευή, μετά από τη βράβευσή της από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ανάπτυξη και διάδοση της Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς και τη διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά "Aphrodite Cup", η Περιφερειάρχης Αττικής, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καπάταη και τον περιφερειακό σύμβουλο εντεταλμένο για ζητήματα αθλητισμού Σπ. Πάντζα, αφού ευχαρίστησε τους διαδηλωτές, τόνισε μεταξύ άλλων : "Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής ο αθλητισμός πρέπει να έχει πολλές μορφές, να απευθύνεται σε όλους", στέλνοντας "το μήνυμα της ευγενικής άμιλλας, της αξίας της συμμετοχής".

SHARE:

24Media Network