Δούρου “καρφώνει” Φίλη – Ζητά προγραμματικό συνέδριο για τη νέα αριστερά

Δούρου “καρφώνει” Φίλη – Ζητά προγραμματικό συνέδριο για τη νέα αριστερά
Η Περιφερειάρχης Αττικής,Ρένα Δούρου Eurokinissi Sports

Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται το ζήτημα της ΕΡΤ σε αναζήτηση μίας νέας εσωκομματικής διάκρισης, είπε η περιφερειάρχης Αττικής, εκτιμώντας ότι μετά τον Αύγουστο του 2015 δεν υπάρχουν εσωτερικές διαφοροποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λειτουργία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε κατά την ομιλία της στην κεντρική επιτροπή η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αφήνοντας αιχμές κατά του Νίκου Φίλη, ο οποιος χθες έθεσε ζήτημα για την ΕΡΤ και προτείνοντας προγραμματικό συνέδριο για μία νέα αριστερά.

“Θα ήθελα να θέσω ως προτεραιότητα το κόμμα μας, που υπήρχε και πριν τη συμφωνία των Πρεσπών και θα υπάρχει και μετά την προσπάθεια η ΕΡΤ να καταστεί δίαυλος επικοινωνίας μέχρι και τη διασπορά” είπε και συνέχισε με νόημα: “Δεν μας πρέπει ή έχουμε πολυτέλεια να εργαλειοποιήσουμε το ζήτημα της ΕΡΤ σε αναζήτηση μίας νέας εσωκομματικής διάκρισης γύρω από την οποία θα στοιχηθούμε διάφοροι και διάφορες, αφού οι εσωκομματικές διακρίσεις ουσιαστικά καταργήθηκαν το Σεπτέμβριο του ‘15”.

Η κ.Δούρου υπενθύμισε ότι στο προηγούμενο συνέδριο “Είχα μιλήσει για τη νέα αριστερά και είχα ανησυχήσει το Δημήτρη (Τζανακόπουλο). Έχω μιλήσει για την προγραμματική πρόκληση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά του, που πρέπει να γίνει μία νέα αριστερά, ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας με τις προηγούμενες παραδόσεις”.

Εξέφρασε επομένως την άποψη ότι πριν την ΚΕ που θα καθορίσει τις υποψηφιότητες σε περιφερειακές και αυτοδιοικητικές, χρειάζεται προγραμματικό συνέδριο.

“Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε ως κυβερνώσα αριστερά την Ευρώπη. Στο προγραμματικό συνέδριο να τεθούν οι αρχές που δε θα επιτρέπουν πλειοδοσίες εντός κόμματος μας όσον αφορά στους ΑΝΕΛ” είπε, σημειώνοντας ότι το 2015 η επιλογή συνεργασίας με ΑΝΕΛ στήθηκε πάνω σε προγραμματική σύγκλιση σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις συνεργασίας.

“Η σύγκλιση ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ έγινε γιατί ξεκαθαρίσαμε ότι στην εξωτερική πολιτική θα έχουμε διαφορετική άποψη από ότι στους δημοσιονομικούς δείκτες” σημείωσε και εκτίμησε ότι: “Στις εκλογές που έρχονται θα έχουμε τεκτονικές αλλαγές στη Βουλή. Αντί να αναζητούμε λοιπον νέα πεδία εσωκομματικής διάκρισης και ταύτισης, λέω ένα προγραμματικό συνέδριο θα δώσει την απάντηση”.

Η κ.Δούρου τέλος ευχαρίστησε εξ ονόματος της περιφέρειας Αττικής τα μέλη της ΚΕ για τη συμπαράσταση τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. “Η περιφέρεια Αττικής και στο πρόσωπο μου δέχθηκε τεράστια πίεση. Η ΝΔ θέλει να εργαλειοποιήσει το περί κοινού δικαίου αίσθημα για δύο εθνικές τραγωδίες και θέλει να μας στοχοποιήσει”.

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου μίλησε στο News 24/7 και τοποθετήθηκε πάνω σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας: Για τις ευθύνες στη Μάνδρα και την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, τα πεπραγμένα της στην Περιφέρεια Αττικής, για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την επόμενη μέρα στον τόπo αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα δικά της πολιτικά σχέδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα