ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Σχιστού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Σχιστού

Σε ισχύ έχουν τεθεί από το πρωί της Δευτέρας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Σχιστού λόγω εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως την ερχόμενη Παρασκευή (5/8).

Ρόδος

Ρόδος: Υπεγράφη το έργο που θα "ξεψιδάσει" το νησί

Ακόμα ένα έργο εισέρχεται σε φάση κατασκευής καθώς υπεγράφη το έργο για τη Β`φάση υδροδότησης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά με την κατασκευή του νότιου υδραγωγείου Αφάντου. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

1544: Ο νέος τετραψήφιος αριθμός για τους οδηγούς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Στο 1544 θα μπορούν να απευθύνονται από τα μέσα Απριλίου οι οδηγοί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, φθορές και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Ο χιονιάς παρέλυσε την Αθήνα

"Να πείτε του μικρού χιονιά, να 'ναι καλό παιδάκι"

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για τα αμέτρητα προβλήματα στην Αττική από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα και τα κοινά χαρακτηριστικά της με την φονική φωτιά στο Μάτι και την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Αττική Οδός

Μαρτυρίες: Οδηγοί απέναντι στη κρατική ετοιμότητα - Η νύχτα της απόγνωσης

Αιχμάλωτοι της παροιμιώδους ανετοιμότητας κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες χθες. Οι ενέργειες των παραπάνω τους οδήγησαν στο να περάσουν πάνω από 12 ώρες εγκλωβισμένοι, ενώ κάποιοι αντί για το σπίτι τους κατέληξαν σε δομές όπου ζήτησαν να φιλοξενηθούν.

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το Παίδων Πεντέλης

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής υπέρ της επαναφοράς των απογευματινών και βραδινών εφημεριών του Γ/Ν Παίδων Πεντέλης και της λειτουργίας όλων των τμημάτων του Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ».

Στιγμιότυπο από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Έρχονται κάμερες παρακολούθησης παραβιάσεων για το κόκκινο φανάρι

"Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων", τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πασχαλινή διακόσμηση στην Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής

Η πανδημία και το Ταμείο απαξίωσαν τον ρόλο της Περιφέρειας

Καμιά φορα τυχαίνουν συμπτώσεις που ευτελίζουν τόσο πολύ ένα θεσμό, οδηγώντας στη γενικευμένη απαξίωση και τελικά κάποιος βρίσκεται και παίρνει την απόφαση να τον αλλάξει. Τα φετινά (καλοπληρωμένα) λαγουδάκια είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Σκοταδισμός: Το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης επιστρέφει στην Κόνιτσα

Σκοταδισμός: Το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης επιστρέφει στην Κόνιτσα

Ένα απολίθωμα του θεσμού της βασιλείας και κατάλοιπο της εμφυλιοπολεμικής ιστορίας, ένα άγαλμα για την Βασίλισσα Φρειδερίκη είναι κοντά σε μια ξαφνική επανεμφάνιση σε κεντρική πλατεία της Κόνιτσας.

Έφυγε 112 ετών η Χαρίκλεια Βίτσα, η γηραιότερη Ελληνίδα

Έφυγε 112 ετών η Χαρίκλεια Βίτσα, η γηραιότερη Ελληνίδα

Μετεγκαταστάθηκε πριν από πολλά χρόνια στην ορεινή Ναυπακτία, όταν ήρθε από την Κωνσταντινούπολη. Από τα δέκα αδέλφια της, ήταν η τελευταία που έφυγε από τη ζωή. 7.100 Έλληνες ξεπέρασαν τα 100 χρόνια ζωής

Ελέγχοι απο το μεικτό κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Κορονοϊός: Με τυχαίους ελέχχους και φυλλάδια στα λιμάνια "θωρακίζουν" την Αττική

Δειγματοπληπτικούς ελέγχους σε όσους επιστρέφουν με πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πραγματοποιούν κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στιγμιότυπο από αρχαίο θέατρο

Αττική-κορονοϊός: Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου.

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Έξι παρατάξεις αποχώρησαν από το Συμβούλιο

Διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις διεξάγονται μέσω τηλεδιάσκεψης και ότι θέματα έρχονται προς συζήτηση χωρίς να συνοδεύονται από τις εισηγήσεις αποχώρησαν οι σύμβουλοι έξι παρατάξεων

Πυρκαγιά στο Μάτι

Μάτι: Νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 6 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες επιχειρηματίες

Οικονομική ενίσχυση ύψους 6 εκατ. ευρώ και συνέχιση των παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής μέριμνας, προς τους πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες στο Μάτι, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

χάρτης

Μενίδι ή Αχαρναί; Τεκελή ή Σίνδος; 4.981 μετονομασίες οικισμών σε μια βάση δεδομένων

Η εκάστοτε ενσωμάτωση νέων εδαφών στο ελληνικό κράτος πυροδότησε νέα κύματα μετονομασιών με πιο ισχυρό αυτό που ακολούθησε τους Βαλκανικούς πολέμους. Πώς και γιατί άλλαξαν όνομα 4.981 οικισμοί στην Ελλάδα.