news 24/7

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ωρωπός

Ξεκινά η μελέτη για τον παραλιακό άξονα που θα ενώσει τους δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού

Το έργο, το οποίο θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, αφορά στην κατασκευή του παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγ. Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγ. Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού.

Ο Γιώργος Πατούλης

Αντισηπτικά και μάσκες προσέφερε ο Πατούλης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Αντισηπτικά και μάσκες προστασίας προσέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το ΚΥΤ της Μόριας

Μυτιλήνη: Η περιφέρεια επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό στα ΚΥΤ

Τον κορονοϊό στα ΚΥΤ επιχειρεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον, θα απολυμανθούν οι χώροι που φιλοξενούν το λιμενικό, την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Έργα ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στους δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 16/3 στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου επί της παλιάς Λεωφόρου Ποσειδώνος για την υλοποίηση έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Η 27χρονη συνοδεία αστυνομικών κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: "Άφησα το μωρό στην πλαζ, για να το βρουν και να το πάρουν"

Η 27χρονη μητέρα νοσηλεύεται φρουρούμενη και θα οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή την Δευτέρα. "Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία", δηλώνει ο δικηγόρος της.

Σίφνος: Άρρωστο νεογέννητο κινδύνευσε - Δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί

Σίφνος: Άρρωστο νεογέννητο κινδύνευσε - Δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί

Οι γονείς και η γιατρός του νησιού συναίνεσαν, για να φύγει το παιδί χωρίς την παρουσία γιατρού, στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πήγε να σώσει το άρρωστο βρέφος.

Μυτιλήνη: Εγκληματίας με παπί σώζεται από θαύμα - "Πού πας ρε ντουρούκι;"

Μυτιλήνη: Εγκληματίας με παπί σώζεται από θαύμα - "Πού πας ρε ντουρούκι;"

Δείτε ένα βίντεο που αποτελεί τη... φυσική συνέχεια του θρυλικού "κάνε στην άκρη ρε!" - Στο βίντεο φαίνεται οδηγός μηχανής μεγάλης ηλικίας να κάνει ζιγκ ζαγκ στο απέναντι ρεύμα.

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανακύκλωση.

Μεγάλο ζητούμενο η ανακύκλωση στα νησιά

Βασικοί στόχοι σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν η ανασκόπηση της κατάστασης, καθώς και η εγκατάσταση των μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε κάθε νησί.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτο αρχείου.

Μητσοτάκης με περιφερειάρχες: ΕΣΠΑ, πρόσθετοι πόροι και αρμοδιότητες στις περιφέρειες

Η πορεία της υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020 στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες. Πρόσθετες αρμοδιότητες υπό την αίρεση της αποδεδειγμένης διαχειριστικής ικανότητας για νέες δράσεις και ολίγον μεταναστευτικό

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Πατούλης: Με συγκεκριμένα έργα και πολιτικές πρόληψης θωρακίζουμε την Αττική

Τη χρηματοδότηση, ύψους 12.330.000 ευρώ, δέκα ώριμων μελετών, που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, ζητά με επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Άφιξη προσφύγων και μεταναστών από την Λέσβο στο λιμάνι του Πειραιά

Πόσοι πρόσφυγες θα πάνε σε κάθε περιφέρεια - Οι ενστάσεις της ΕΝΠΕ και το σχέδιο του Μαξίμου

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση ευάλωτων ατόμων σε ανοιχτές δομές. “Βόμβα” Αγοραστού κατά των κλειστών δομών. Ο Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει τους περιφερειάρχες και δημάρχους.

Φωτογραφία αρχείου

Πατούλης: Καθαρίζουμε όλα τα ρέματα για να αποφύγουμε πλημμύρες

"Δεν θα νιώσει κανένας πολίτης απροστάτευτος", δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής και γνωστοποιεί πως τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα προκεμένου να καθαρίσουν και το τελευταίο ρέμα.

Η Ρένα Δούρου στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων "ο καλός Σαμαρείτης"

Δούρου: Αγωνιζόμαστε να γίνει ο κανόνας το σύνθημα "όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί"

«Υφαίνουμε το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής από το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Από την Ημερίδα για τις ΤΟΜΥ στην Υγεία

Με 22,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής τη λειτουργία 54 ΤΟΜΥ

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνει το σχέδιο ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αλλά και από ίδιους πόρους.

Η Περιφερειάρχης Αττικής,Ρένα Δούρου

Δούρου: "Δεν εισηγήθηκε η Πυροσβεστική απομάκρυνση πολιτών από το Μάτι"

Η κ. Δούρου στις εξηγήσεις της προς τους εισαγγελείς, τις οποίες προσκόμισε ο συνήγορος της Θόδωρος Σχινάς, τονίζει ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών ούτε είχε δυνατότητα για λήψη σχετικής απόφασης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Δούρου: Με στοχοποίησαν κακεντρεχείς τηλε-εισαγγελείς

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία, στην τραγωδία στο Μάτι, και στα υπό εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Πατούλης: Η Δούρου αύξησε την παρακμή της Αττικής

Για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής μίλησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ στον News 24/7 στους 88,6 ενώ για τους συνδιεκδικητές της περιφέρειας, Ρένα Δούρου και Γιάννη Σγουρό είπε πως διαχειρίστηκαν πολλά εκατομμύρια και παρόλα αυτά τα προβλήματα είναι αυξημένα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής,Ρένα Δούρου

Δούρου "καρφώνει" Φίλη - Ζητά προγραμματικό συνέδριο για τη νέα αριστερά

Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται το ζήτημα της ΕΡΤ σε αναζήτηση μίας νέας εσωκομματικής διάκρισης, είπε η περιφερειάρχης Αττικής, εκτιμώντας ότι μετά τον Αύγουστο του 2015 δεν υπάρχουν εσωτερικές διαφοροποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής,Ρένα Δούρου

Ρένα Δούρου: "Κρινόμαστε από τα έργα και όχι από τα λόγια"

"Δεν έχω, ούτε θα αποκτήσω προσωπικό πλάνο καριέρας" τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής, λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "δεν υπάρχουν πρίγκιπες και πριγκιποπούλες" και συμπληρώνει: "Η ΝΔ παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τη Δημοκρατία".

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός

Αγοραστός: Περιορισμένες οι δυνατότητες των Περιφερειών σε προσωπικό, πόρους και μέσα

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των ρεμάτων αλλά χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και άσκησε κριτική για τον τρόπο που περιήλθε σε αυτές η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συζήτησαν σήμερα τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό, καθώς και το θέμα ίδρυσης ενός Film Office στην Αττική.

Παππάς- Δούρου: Δημιουργία Film Office στην Αττική για να μην ξαναγίνει του BBC

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής. Η περιφέρεια Αττικής έτοιμη να λειτουργήσει ως κόμβος προσέλκυσης ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Δούρου: Συνέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που φιλοξενεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, απέστειλε η περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην εκδήλωση για τα 74 χρόνια από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες

Μπακογιάννης: Τι μας διδάσκει η χαμένη άνοιξη των Κορυσχάδων

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τους Κορυσχάδες η παρουσία μας σήμερα εδώ θα έπρεπε να εξαντλείται σε έναν αγώνα για τη μνήμη έναντι στη λήθη, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση για την επέτειο από εκείνο το γεγονός

Εικόνα από την περιοχή της Αρκτικής, τον Μάρτιο του 2017

Ο πλανήτης των ενηλίκων και η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής

Σε μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο συνέδριο του Economist που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής στο Λουτράκι, τρεις ομιλητές σκιαγράφησαν το μέλλον της ανθρωπότητας με τους ανυπέρβλητους κινδύνους και τα ενθαρρυντικά δεδομένα του αύριο