Δρομολογεί εξελίξεις ο Τσίπρας: Παρέμβαση την Τετάρτη στη Βουλή για τις υποκλοπές 

Δρομολογεί εξελίξεις ο Τσίπρας: Παρέμβαση την Τετάρτη στη Βουλή για τις υποκλοπές 
SOOC

Με "ονόματα και διευθυνσεις" αναμένεται η αυριανή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης στο κοινοβούλιο 

“Ές αύριο τα σπουδαία” για το Σκάνδαλο των Παρακολουθήσεων, αφού ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει με τον πλέον θεσμικό τρόπο να δρομολογήσει εξελίξεις μετά την ενημέρωση που έλαβε (όπως και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί) από τον Χρήστο Ράμμο: Με παρέμβαση στην Βουλή.  

Έτσι παρά το γεγονός ότι αποτελεί πλέον “κοινή γνώση” για όλους τους πολιτικούς παράγοντες το ότι επιβεβαιώθηκαν με στοιχεία που παρακολουθήσεις υπουργών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να αναφερθεί σήμερα, Τρίτη (24/1).  δημοσίως για τα συγκεκριμένα στοιχεία που υπάρχουν. Αντιθέτως θα το πράξει την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Αυτά ενώ σήμερα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, στην οποία προφανώς το θέμα των υποκλοπών θα βρεθεί στο επίκεντρο. 

Όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ “ο Αλεξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στον ναό της δημοκρατίας”. Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή πιθανότατα θα αφορά στα ονόματα των προσώπων που βρέθηκαν υπο παρακολούθηση, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί συνολικά στον τρόπο που στήθηκε ο συγκεκριμένος μηχανισμός, εστιάζοντας την προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άγνωστο παραμένει το αν θα συνοδευθεί από κάποια άλλη θεσμική ή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία. Για το ζήτημα αυτό θα σταθμιστεί – προφανώς- από τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η χώρα σε λίγους μήνες θα οδηγηθεί σε εκλογές.  

Όσον αφορά στο ίδιο το ζήτημα των παρακολουθήσεων φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που εδώ και μέρες έχει δημοσιεύσει το NEWS 24/7, σύμφωνα με τις οποίες παρακολουθούνταν ένας εν ενεργεία υπουργός και υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε κορυφαίες θέσεις και κάποια εξ’ αυτών με άμεση εμπλοκή στα εξοπλιστικά καθώς και στρατιωτικό-διπλωματικός σύμβουλος ο οποίος απόπεμφθηκε. Μάλιστα η τεκμηρίωσή γίνεται με αδιάσειστα στοιχεία αφού προκύπτουν από τα αρχεία των εταιριών τηλεφωνίας που εκτέλεσαν τις εντολές επισυνδέσεων που έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα