Κομισιόν: Εν αναμονή των ελληνικών δεσμεύσεων

Κομισιόν: Εν αναμονή των ελληνικών δεσμεύσεων
Βουλή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου ./ Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι ζητά η ΕΕ από την Ελλάδα για να ξεκλειδώσει η νέα βοήθεια. Κρίσιμο υπουργικό παρουσία του Μάκη Βορίδη

Εν αναμονή λήψης συγκεκριμένων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της, Σαντάλ Χιουζ.

Ερωτηθείσα, εάν υπάρχουν ενδείξεις, ότι ενδεχομένως δεν θα συγκληθεί το Eurogroup της Τετάρτης, είπε ότι η Ευρώπη αναμένει την εκπλήρωση των δύο όρων, που τέθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε, σήμερα Τρίτη, στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες των 17 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup, αποφεύγοντας να προδικάσει την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων.

Υπουργικό Συμβούλιο με συμμετοχή Βορίδη

Οι άμεσες ενέργειες, που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του νέου οικονομικού προγράμματος, μετά την υπερψήφισή του από την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι το κεντρικό θέμα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Όπως αναφέρουν τα “Νέα”, επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν, είναι οι ιατρικές ειδικότητες και η ένοπλη ιδιωτική φύλαξη στα πλοία.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, θα συζητηθούν, επίσης, τα σχέδια νόμου για την “Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από ‘Ενοπλους Ιδιώτες Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις”, με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και για “Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την ίδρυση Επιστημονικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις”, με εισηγητή τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ακόμη, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί και στο ζήτημα των 325 εκατ. ευρώ, καθώς η τρόικα έχει ζητήσει να κλείσει το θέμα έως αύριο, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, πρότεινε, η  κάλυψη του κενού να προέλθει από δαπάνες των υπουργείων.

Καψής: “Το θέμα του ανασχηματισμού θα κλείσει ως το Eurogroup”

“Απόφαση του πρωθυπουργού, που θα κλείσει έως αύριο”, είναι το θέμα του ανασχηματισμού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που επισήμανε εκ νέου, ότι η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο έργο και όταν το ολοκληρώσει, θα πάμε σε εκλογές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα”, ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενώ στη θέση του θα παραμείνει ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Βορίδης, παρά την διαγραφή του από την ΚΟ του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Βορίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και συζήτησαν το ενδεχόμενο παραμονής του στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα