Έφη Αχτσιόγλου: Είναι νέα, είναι γυναίκα και με ένα ‘βαρύ’ χαρτοφυλάκιο

Έφη Αχτσιόγλου: Είναι νέα, είναι γυναίκα και με ένα ‘βαρύ’ χαρτοφυλάκιο

Η νέα υπουργός εργασίας είναι η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και έχει ένα πλούσιο βιογραφικό

Είναι γυναίκα, είναι η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής και σίγουρα διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό ως τεχνοκράτης  με εμπειρία στα εργασιακά.

Η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Είναι νομικός με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις.

Όσον αφορά τα νέα της καθήκοντα, μεταξύ άλλων, θα κληθεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τις αλλαγές στα εργασιακά την συνέχιση της υλοποίησης του ασφαλιστικού με την σύσταση του ΕΦΚΑ και φυσικά την λειτουργία από 1/1/2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης . Κανένα από τα τρία θέματα δεν είναι απλό, ενώ θα πρέπει να αντέξει τις πιέσεις από τους δανειστές για περικοπές στις συντάξεις, την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας κατά το πρότυπο της Δανίας .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα