Έγγραφο στη Βουλή: Αναλυτικά η λίστα με τα ποσά μισθοδοσίας στο ΤΧΣ

25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβιβαστικό έγγραφο στη Βουλή, μετά από αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Πόσα χρήματα και προς ποια κατεύθυνση στο ΤΧΣ. Δείτε τη λίστα

Στο ποσό του 1.998.033 ανέρχεται το σύνολο των αμοιβών του προσωπικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Από αυτά τα 223.585 καλύπτουν τις εργοδοτικές εισφορές.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε ως απάντηση στη Βουλή από το ΤΧΣ αναφέρεται ότι, από τα 1.774.448 ευρώ που είναι οι συνολικές δαπάνες εργοδοσίας, ποσό 550.926 ευρώ αφορά μισθοδοσία των εκτελεστικών μελών της Διοίκησης, ενώ 1.223.523 ευρώ αφορά μισθοδοσία του λοιπού προσωπικού (σ.σ. σύμφωνα με το έγγραφο το προσωπικό το 2012 ήταν 20 άτομα). Το καθαρό καταβληθέν ποσό στα εκτελεστικά μέλη της Διοίκησης μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων ανήλθε σε 333.191 ευρώ και το αντίστοιχο του προσωπικού σε 1.045.751 ευρώ.

Το ΤΧΣ ενημερώνει επίσης ότι τα γενικά έξοδα διοίκησης αναφέρονται αναλυτικά στις οικονομικές καταστάσεις και διευκρινίζει ότι στις λοιπές αμοιβές και έξοδα περιλαμβάνονται έξοδα θεματοφυλακής ομολόγων EFSF πληρωτέα στην ΤτΕ 109.850 ευρώ, αμοιβές συμβούλων επιλογής προσωπικού ύψους 54.858 ευρώ, συμβούλων επικοινωνίας ύψους 64.014 ευρώ, ελεγκτών 29.520 ευρώ, έξοδα ασφάλειας και καθαρισμού γραφείων 41.062 ευρώ, υλικών γραφείου 20.367 ευρώ, ταμείου νομικών 10.187 ευρώ και συνδρομών 15.736 ευρώ.

Όσον αφορά τις ζημίες της χρήσης ύψους 5,461 εκατομμυρίων ευρώ, το ΤΧΣ αναφέρει ότι οφείλονται αποκλειστικά στην υποκατάσταση του ΤΕΚΕ από το ΤΧΣ κατά το 2012 και την καταβολή των προβλεπομένων ποσών από αποφάσεις της ΤτΕ περί εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι από τη διαχείριση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε επισημάνει ότι το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και ο ρόλος του αυτός θα είναι πολύ δύσκολος αν δεν μπορεί το ίδιο να εξορθολογίσει τις δαπάνες του. Είχε επισημάνει επίσης την ανάγκη να διαβιβαστούν τα στοιχεία στη Βουλή διότι η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια και είναι χρέος των βουλευτών να ελέγχουν που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Η απάντηση υπογράφεται από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Αναστάσιος Γάγαλη.

Εκ προοιμίου πάντως το ΤΧΣ σπεύδει να υπογραμμίσει ότι διενεργείται τακτικός οικονομικός έλεγχος, ότι οι ελεγκτές απολαμβάνουν πλήρους ανεξαρτησίας και ότι οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών της Διοίκησης του ΤΧΣ καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network