Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Για πρώτη φορά ο εισαγγελέας δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επεσήμανε τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

Την έξοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου από τη φυλακή για πρώτη φορά ύστερα από δεκάδες αιτήσεις αποφυλάκισης, πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο πρωην υπουργός με περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. Όπως υποστήριξε, “ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει”.

Πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

“Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του”, ανέφερε η εισαγγελέας, ενώ αντίστοιχη ήταν η άποψη και του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας.

Αναμένεται σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου που θα αποφανθεί αν τελικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί ή όχι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα