Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Κουσελά περί φοροδιαφυγής

16-3-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενημερώνει τη Βουλή για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ,στην οποία η Ελλάδα απέσπασε συμφωνία για τις δανειακές υποχρεώσεις της// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
16-3-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ενημερώνει τη Βουλή για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ,στην οποία η Ελλάδα απέσπασε συμφωνία για τις δανειακές υποχρεώσεις της// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών περί λίστας φοροφυγάδων, με βεβαιωμένα μεν ανείσπραχτα δε χρέη, διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ανέθεσε την έρευνα για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του κ. Κουσελά, στη "σιδηρά" εισαγγελέα, Π. Παπανδρέου, με εντολή να εντοπίσει εάν έχουν διαπραχθει από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Χθες Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το θέμα της φοροδιαφυγής.

ADVERTISING

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε, ότι έφυγε από την κυβέρνηση, επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, κάτι που έθεσε εις γνώση του πρωθυπουργού, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Ο κ. Κουσελάς άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

“Εγώ είμαι υπουργός τρεις μήνες. Εσύ ειδικά δεν θα έπρεπε να το λες αυτό. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν σε αυτό το Υπουργείο;”, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Σε αυτό το σημείο, ο κ.  Κουσελάς υποστήριξε, ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους "χτυπήσει".

Στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε, ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόμβα Κουσελά για "πρωθυπουργική ανοχή" στη φοροδιαφυγή

SHARE:

24Media Network