Εκλογές εργαζομένων Βουλής: "Μπούμερανγκ" ο σχεδιασμός των "Μητσοτακικών" να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έδρα

Βουλή
Βουλή EUROKINISSI

Διέσπασαν το ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με στόχο να μην πάρει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά χωρίς έδρα έμεινε η συμμαχία ΠΑΣΟΚ - "Μητσοτακικών".

«Μπούμερανγκ» γύρισε η προσπάθεια των «Μητσοτακικών» της ΝΔ να μην πάρει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των εργαζομένων της Βουλής για τους εκπροσώπους τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Το ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων εκλογών δύο χρόνια πριν διασπάστηκε, παρά τις διαφωνίες στελεχών της ΝΔ, και κατέβηκε δεύτερο ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και την «Μητσοτακική» πτέρυγα. Στόχος ήταν τα δύο «αντιπολιτευόμενα» ψηφοδέλτια να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις κι άρα και τις δύο έδρες και να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση χωρίς έδρα.

Για μία όμως ψήφο, ο σχεδιασμός αυτός απέτυχε κι αντί να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έδρα έμεινε η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-«Μητσοτακικών»! Το επίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έπεσε από το 72,5% στο 42,23% (378 ψήφοι), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε λίγο από το 27,5% στο 28,93% (259). Το τρίτο ψηφοδέλτιο πήρε 28,82% και 258 ψήφους, μία ψήφο λιγότερη από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μένοντας χωρίς εκπροσώπηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network