Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχληση στους ψηφοφόρους για τα sms από το επιτελείο Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 4'
ekloges syriza
Στιγμιότυπο από τον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Dimitris Kapantais / SOOC

Με την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε εξέλιξη, μέλη του κόμματος δέχονται απανωτά μηνύματα για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη.

Μετά από μία εβδομάδα δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου που επικράτησαν στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και ψηφοφόροι του κόμματος προσήλθαν και σήμερα στις κάλπες για τον β’ γύρο.

Με τις κάλπες να είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί, η συμμετοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι παρατηρητές της διαδικασίας υπογραμμίζουν ότι ο κόσμος που προσέρχεται στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσει είναι περισσότερος του αναμενομένου.

Δεδομένης της μαζικής συμμετοχής έχουν δημιουργηθεί ουρές, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και αρρυθμίες παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet.

Την ώρα που η εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους εξελίσσεται σε πραγματικό ντέρμπι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ενόχλησή τους για τις “πιέσεις” που δέχονται από την πλευρά Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ψηφοφόροι δέχονται συνεχώς στα κινητά τους τηλέφωνα SMS από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα τελευταία μηνύματα των υποψηφίων

Και οι δυο υποψήφιοι στα τελευταία τους μηνύματα προτάσσουν την ενότητα, ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία, αφήνοντας παράλλλα αιχμές.

Η Έφη Αχτσιόγλου μιλάει για την επόμενη μέρα και για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να προχωρήσουν όλοι μαζί.

“Όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ευχαριστώ από καρδιάς. Όλοι εμείς στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να τους ακούσουμε. Από αύριο προχωράμε μαζί”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Η Έφη Αχτσιόγλου αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και στάθηκε στη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που θεωρούν ορθώς ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει να ζουν”.

“Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα ότι προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή”, δήλωσε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι “το διακύβευμα για την επόμενη μέρα είναι ισχυρή και δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μπούμε σε κυβερνητική τροχιά”.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “το βράδυ θα είμαστε πιο δυνατοί και χαμογελαστοί”, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η επόμενη ημέρα θα τους βρει όλους μαζί, η ίδια αρκέστηκε στο σχόλιο πως “αυτό είναι αυτονόητο”.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Οδηγίες για την ψήφο

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών.

Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ.

Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα