Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου δεν αποκλείουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της ΚΟ του κόμματος με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της ΚΟ του κόμματος με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

«Είναι η τελευταία τους ζαριά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», τόνιζε κορυφαίο στέλεχος τoυ ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του news247 τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου

Του Αντώνη Αντζολέτου  

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα η έκτακτη σύσκεψη των στενών συνεργατών του. Με θετική διάθεση, τα στελέχη έκαναν μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης εκτιμώντας πως η κυβέρνηση «έχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία αδυνατεί να δώσει κλίμα και ατμόσφαιρα πολιτικής σταθερότητας». «Δεν έχουν 155; Γιατί συζητάμε λοιπόν» τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου από χθες το βράδυ σήμανε κόκκινος συναγερμός με το γραφείο τύπου να «ξενυχτά» και τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά.

Θεωρώντας στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι δανειστές θέλουν ένα καθαρό τοπίο, εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει το κλειδί των εξελίξεων και πως σέρνεται σε αυτή την επιλογή με διαπιστωμένο το αδιέξοδο. «Δεν θα πιάσει τους 180 βουλευτές και άρα επισπεύδονται οι εκλογές», τόνιζαν.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η δήλωση του Νίκου Βούτση στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»: «Χαιρετίζουμε την επιλογή της δημοκρατικής λύσης, αποτελεί φυγή προς τα εμπρός. Είναι ένα από τα σενάρια που είχε στο τραπέζι ο κύριος Σαμαράς». Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μάλιστα προέβλεψε ότι πιθανή ημερομηνία για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών είναι η 25η Γενάρη.

Ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως με την κίνηση που κάνει η κυβέρνηση ζητάει έγκριση για το email της τρόικας. Αν δηλαδή θα εφαρμοστούν τα μέτρα που αναγράφει ή όχι: Το ασφαλιστικό, το λοκ άουτ, οι απολύσεις. Αυτά δηλώνουν από την Κουμουνδούρου πως θα είναι τα επίδικα των εκλογών.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν, πως ακολουθώντας αυτή την τακτική προσπαθούν στο Μέγαρο Μαξίμου να μην ανοίξουν τη συζήτηση των δεσμεύσεων για τα προαπαιτούμενα και τα νέα μέτρα. Την ίδια ώρα κορυφαίο στέλεχος εκτιμούσε πως «και οι δανειστές με την δίμηνη παράταση θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο με τον Αλέξη Τσίπρα διαπραγματευτή».

Τα επόμενα βήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνουν ένα πυρετό συσκέψεων και διαβουλεύσεων, καθώς απομένουν μόλις 8 ημέρες μέχρι την 17η Δεκέμβρη.

Σήμερα το πρωί στις 10 συγκαλείται στη Βουλή το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το μεσημέρι, σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον τουρισμό, αναμένεται η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network