ΝΔ: ‘Βλέπει’ εκλογές το 2018

ΝΔ: ‘Βλέπει’ εκλογές το 2018
Άποψη των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ανώτατες γαλάζιες κομματικές πηγές βλέπουν τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ως κίνηση προς το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι δε θα έχει αποτέλεσμα και κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρική λογική

Ως ξεκίνημα αντίστροφης μέτρησης για εκλογές ερμηνεύουν το διάγγελμα Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα ανώτατες κομματικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος, αλλά και ότι κινήσεις “ψηφοθηρικές” όπως υποστηρίζουν, δε θα έχουν αποτέλεσμα.

“Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λογική. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε”, ανέφεραν ειδικότερα γαλάζιες κομματικές πηγές.

Επιβεβαίωναν ότι η στρατηγική της ΝΔ απέναντι στην κυβερνητική απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το News 24/7, συνοψίζεται στο “Ναι επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία.”

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι: “Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσης τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων”.

Έκαναν δε λόγο για ξεκάθαρο πανικό της κυβέρνησης και έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα, εκτιμώντας ότι επικοινωνιακά η διανομή του μερίσματος θα πέσει στο κενό.

“Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει, δε θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις”, ανέφερε ειδικότερα γαλάζια υψηλόβαθμη κομματική πηγή.

Αναφέρθηκε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στη διανομή πλεονάσματος από την κυβέρνηση Σαμαρά το φθινόπωρο του 2014, σχολιάζοντας: “Όσοι προχώρησαν σε τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα” και προσθέτοντας: “Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος.”

Οι ίδιες πηγές εξακολουθούν και βάζουν στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι “σε οποιαδήποτε χώρα δε θα μπορούσε να σταθει υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις” όσον αφορά στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και θέλοντας να συνδέσουν την τύχη του προέδρου των ΑΝΕΛ με αυτή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: “Εξαρτημένοι οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο.”

Ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ μάλιστα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, δήλωσε ότι πιστεύει πως η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα και επέμεινε στο να υπάρξει δικαστική διερεύνηση.

Απέρριψε πάντως το σενάριο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά Καμμένου: “Η πρόταση μομφής δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο Τσίπρας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα