Έκτακτη ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία

Έκτακτη ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πρωτοβουλία για την εκτόνωση της έντασης σχετικά με τους πλειστηριασμούς θα παράσχει πριν την ψηφοφορία ο υπουργός Δικαιοσύνης

Να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις και το κακό κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ενημερώνοντας τους βουλευτές για το περιεχόμενο της τροπολογίας για την αυτεπάγγελτη δίωξη όλων όσοι εμποδίζουν πλειστηριασμούς.

Ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξηγήσει στους βουλευτές πως η εν λόγω τροπολογία δεν αφορά την πρώτη κατοικία, ούτε τον τρόπο διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υποστηρίξει ότι έχουν δημιουργηθεί στρεβλές εντυπώσεις και πως ό,τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία θα ισχύει εφεξής και για τα γραφεία των συμβολαιογράφων, αφού εκεί θα διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

« Η τροπολογία δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Το μόνο καινούργιο είναι ότι προστατεύονται οι συμβολαιογράφοι στο γραφείο τους όπως συμβαίνει και στα ειρηνοδικεία» υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος κατήγγειλε «ποινικοποίηση» της δράσης όσων κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών.

«Η τροπολογία δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Το μόνο καινούργιο είναι ότι προστατεύονται οι συμβολαιογράφοι στο γραφείο τους όπως συμβαίνει και στα ειρηνοδικεία» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή απαντώντας στο βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος κατήγγειλε «ποινικοποίηση» της δράσης όσων κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα