Έκτακτη σύγκληση του Washington Group για το ελληνικό χρέος

Έκτακτη σύγκληση του Washington Group για το ελληνικό χρέος
Συνεδρίαση του Eurogroup Eurokinissi

"Σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις για το χρέος" στις Βρυξέλλες, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο News 24/7, λίγες μόλις ώρες πριν το Eurogroup

Εντατικές διαπραγματεύσεις μέχρι τελευταία στιγμή πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ευρωπαίων πιστωτών και ΔΝΤ για το χρέος. Μετά τις συναντήσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν στη βελγική πρωτεύουσα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί μία προ-συνάντηση πριν από το Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών των βασικών χωρών της Ευρωζώνης, δηλαδή οι υπουργοί της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας – παραμένει ο Π.Κ.Πάντοαν- με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και φυσικά τον Πολ Τόμσεν.  Διπλωματικές πηγές εξηγούσαν στο News 24/7 ότι η συνάντηση του Washington Group έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού “οι συζητήσεις για το χρέος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη” και παρών θα είναι και ο επικεφαλής του Euro Working Group που μέχρι χθες ήταν εκτός Βρυξελλών λόγω υποχρεώσεων.

Στο Eurogroup που ξεκινάει στις 4 ώρα Ελλάδας θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά και οι προϋποθέσεις για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δηλαδή το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τη μεταμνημονιακή περίοδο. Ωστόσο, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει το δικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα, που θα δώσει την εγκυρότητά του στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα