Βενιζέλος: "Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα διαγράφεται"

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (PHASMA/M.KARAGIANNIS) G4PHOTOS

Κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τη διαφοροποίηση 15 βουλευτών του κόμματος στην ψήφιση για το πολυνομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το  ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται καθώς κατά τη βραδινή εκρηκτική συνεδρίαση της κοινοβουλευτική ομάδας  του κόμματος στην Ιπποκράτους , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, για τη ψήφιση των μέτρων, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα μέλη της ΚΟ του κόμματος να δεσμευθούν ότι θα ψηφίσουν το πακέτο μέτρων ως έχει ανεξάρτητα από το αν αυτό θα βελτιωθεί ή όχι.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύθηκε παράλληλα πως όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα θα τεθεί αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τουλάχιστον έξι βουλευτές είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν ή έχουν επιφυλαχθεί να απαντήσουν. Πρόκειται για τους  Σκανδαλίδη, Μπόλαρη, Κουτσούκο, Τζάκρη, Παραστατίδη (που δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση) και Κασσή.

Μάλιστα ο κ. Κασσής ήταν ο μόνος που στη συνεδρίαση της Τετάρτης, είπε ξεκάθαρα στον κ. Βενιζέλο ότι αποκλείεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Αγνόησαν τη γραμμή του κόμματος

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο η συνεδρίαση θα μεταδιδόταν ζωντανά από το web tv του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα οι διαφωνούντες βουλευτές με τη στρατηγική του κ. Βενιζέλου φέρονται να έχουν συσπειρωθεί, σε ομάδα υπό των πρώην υπουργών  Κώστα Σκανδαλίδη και Μάρκου Μπόλαρη, οι οποίοι εκφράζουν προβληματισμό για τη ψήφιση των μέτρων

Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ κορυφώθηκε όταν, συνολικά 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη στάση του κόμματος - πληροφορίες θέλουν να υπήρξε μέχρι και εντολή Βενιζέλου - και δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Για αυτόν τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για μετά τις επτά, μετά το αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος, ενώ τελευταία στιγμή ελήφθη και η απόφαση η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως υποστηρίζουν οι πληροφορίες, η γραμμή που είχε δώσει η Ιπποκράτους, άρα ο κ. Βενιζέλος, ήταν "ναι σε όλα".

Το πρώτο πλήγμα ήρθε λίγα μόλις λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε "παρών" στο άρθρο 4 "ναι" στα υπόλοιπα άρθρα και "όχι" στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία και απορρίφθηκε.

Οι 15 βουλευτές οι οποίοι και είναι εκτός κομματικής γραμμής ΠΑΣΟΚ, εφόσον ψήφισαν παρών στο άρθρο 4, όχι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ και ναι σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ανακύπτει όμως και άλλο ζήτημα γιατί οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις, και αυτό αποτελεί καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα

Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2

Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3

Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα

Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2

Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία

Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3

Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2

Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2

Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες - Δεν πέρασε το Άρθρο 4

SHARE:

24Media Network