Έκτη και 'φαρμακερή' για το ΕΣΡ

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το νέο ΕΣΡ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το νέο ΕΣΡ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινά η Διάσκεψη των Προέδρων με την κυβέρνηση να ευελπιστεί στην μέγιστη δυνατή συναίνεση. Με νέα πρόσωπα προσέρχεται ο Νίκος Βούτσης

Τον μαγικό αριθμό «19» ψάχνει σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην 6η κατά σειρά συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με θέμα την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που προκύπτουν από το κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες έναν νέο κύκλο διαβουλεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται στο «σημειωματάριο» του να υπάρχουν και νέα πρόσωπα για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Τα «χαρτιά» του αναμένεται να ανοίξει μέσα στη συνεδρίαση και μέχρι τότε κανείς από την κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τις ακριβείς προθέσεις και τις κινήσεις που θα κάνει σήμερα ο Νίκος Βούτσης προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν καλά πως μπορεί η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να είναι εφικτή, όμως το «τείχος» που έχει υψώσει η ΝΔ είναι δύσκολο να προσπεραστεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην δέσμευση από τον πρωθυπουργό οι άδειες να μην είναι μόνο τέσσερις, να καταργηθεί το 2Α  και στη συνέχεια να βρεθούν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που να συγκεντρώνουν ευρύτερη συναίνεση για την συγκρότηση του Συμβουλίου.

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία πως η ΝΔ ήταν το κόμμα που υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, παραβαίνοντας την συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για την συγκρότησή του.

Είναι σαφές πως η επόμενη ημέρα από την σημερινή συνεδρίαση θα φέρει την κυβέρνηση μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης των 4/5 των 24 βουλευτών – μελών της Διάσκεψης το κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί αναμένεται να καθορίσει και τα επόμενα βήματα της πλειοψηφίας. Αν κριθεί πως το νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα συζήτηση, όπου ενδεχομένως θα μπορέσουν να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής, πιθανότατα να πραγματοποιηθεί και νέα Διάσκεψη ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν η ΝΔ «στυλώσει τα πόδια» ακόμα και στα πρόσωπα και εμμείνει στις απαιτήσεις της, αυτό που τονίζουν κυβερνητικές πηγές είναι πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», εννοώντας ότι η επόμενη κίνηση του Μαξίμου δεν αποκλείεται να είναι η κατάθεση του «νόμου γέφυρα». Με την συγκεκριμένη διάταξη θα δοθούν στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας βασισμένες στις αρχές που έχει θέσει ο νόμος Παππά.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΟΤΑΜΙ εμμένει  στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης χθες με δηλώσεις του υποστήριξε την πρόταση της ΝΔ για τον κ. Γιώργο Κουτρομάνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΡ
SHARE:

24Media Network