Εκτός τόπου και χρόνου: “Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργατικά δικαιώματα”, λέει η Εύα Καϊλή

Εκτός τόπου και χρόνου: “Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργατικά δικαιώματα”, λέει η Εύα Καϊλή
Εύα Καϊλή INTIME NEWS

Απαράδεκτες δηλώσεις από την Εύα Καϊλή για το "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα" -όπως είπε- Κατάρ, όπου χύθηκε αίμα χιλιάδων νεκρών εργατών για την κατασκευή των γηπέδων του Μουντιάλ.

Το λιγότερο αποθεωτικές ήταν οι δηλώσεις της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή για το Κατάρ, τη στιγμή που διεξάγεται ένα “ματωμένο” Μουντιάλ.

Η κ. Καϊλή ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, παρά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που άφησε πίσω της η κατασκευή του φαντασμαγορικού -κατά τα άλλα- γηπέδου και εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε για μια “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα” χώρα.

Επικαλέστηκε δε και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), παραβλέποντας πως αυτός έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους εργατών στη χώρα.

Μάλιστα, έκανε ουσιαστικά και επίπληξη στους Ευρωπαίους, ότι κάνουν bullying στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο.

“Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο”, είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

“Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί”.

Ενώ καταλήγει: “Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον”.

Δείτε την ομιλία της Εύας Καϊλή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα