ΕΛ.Α.Σ για μη κλήση Ντίλιαν – Δημητριάδη: ”Υπέρτατη αξία τους η συγκάλυψη”
Διαβάζεται σε 2'
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη κάνει λόγο για ”αντιδημοκρατική αλαζονεία” της κυβέρνησης, μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να απορρίψει το αίτημα εξέτασης ως μαρτύρων των Ταλ Ντίλιαν και Γρηγόρη Δημητριάδη για την υπόθεση των υποκλοπών.
- 08 Ιουλίου 2026 16:18
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.), με αφορμή την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να απορρίψει το αίτημα εξέτασης ως μαρτύρων του επιχειρηματία της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν, και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση των υποκλοπών.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.Α.Σ. χαρακτηρίζει «γελοίο και ανυπόστατο» το επιχείρημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι οι δύο δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες επειδή δεν είναι δημόσια πρόσωπα, παρότι, όπως αναφέρει, εμπλέκονται στο μεγαλύτερο δημόσιο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
«Πρόκειται για άλλη μια επίδειξη αντιδημοκρατικής αλαζονείας από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», υποστηρίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι για την κυβέρνηση «υπέρτατη αξία, υπεράνω των θεσμών, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η συγκάλυψη».
Η ΕΛ.Α.Σ. καταλήγει με αιχμές κατά του πρωθυπουργού, διαμηνύοντας ότι «ο λαός μας θα θέσει γρήγορα τέρμα σ’ αυτό τον ξεπεσμό».