Ελεύθερος ο Στάθης Μπούκουρας

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο Εφετών αναφέρει στο σκεπτικό του ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή

Ελεύθερος και χωρίς της συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, θα μεταβεί την Τετάρτη στη Βουλή για την πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, που κατηγορείται για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση.

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής αποφυλακίζεται από τις φυλακές Ναυπλίου, καθώς αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ, και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Α.Τ. της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δικαστές που έλαβαν την απόφαση,  έκαναν αποδεκτό το σκεπτικό της εισαγγελικής εισήγησης, κατά την οποία ο κατηγορούμενος Στ. Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή. Η συνήγορος υπεράσπισης του, Βάσω Πανταζή, σε δήλωσή της αναφέρει: "το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του".

Την ίδια ώρα, από ημέρα σε ημέρα, αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή μη σε δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση  στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ήδη ο εισαγγελέας  και νυν προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει  να κάτσουν στο εδώλιο  70 κατηγορούμενοι  μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network