Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία μετέφερε όπλα στη Λιβύη

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία μετέφερε όπλα στη Λιβύη
Στρατεύματα στη Λιβύη AP

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλλει από το 2011 εμπάργκο όπλων προς όλες τις χώρες - μέλη τους σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Λιβύης. Η Τουρκία για μια ακόμη φορά παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις.

Η Αθήνα διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και φωτογραφίες που καταδεικνύουν τη μεταφορά όπλων από την Τουρκία στην Τρίπολη της Λιβύης με φορτηγά πλοία.

Αυτό αναφέρει -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το News 24/7– ανώτατη διπλωματική πηγή της χώρας μας, σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας.

Όλα αυτά την ώρα που η γειτονική μας χώρα κατέθεσε ήδη στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη εντείνοντας την προκλητικότητά της.

Σημειώνεται εδώ πως για την ελληνική διπλωματία δεν υφίσταται το casus beli που επικαλείται η Άγκυρα, καθώς όπως τονίζεται, όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι δεν περιλαμβάνονται στο διεθνές δίκαιο, αρά φυσιολογικά αγνοούνται από την ελληνική πλευρά.

Η όλη στρατιωτική ενίσχυση της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σαράι, “πατάει” στο μνημόνιο για τη θαλάσσια δικαιοδοσία Τουρκίας και Λιβύης το οποίο περιλαμβάνει και κείμενο για “ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία” μεταξύ τους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει καλέσει όλες τις χώρες – μέλη του διεθνούς οργανισμού να σέβονται το εμπάργκο όπλων το οποίο έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη, από το 2011.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη δήλωνε τα παρακάτω:

“Υπάρχει μια διοίκηση στη Λιβύη αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεπώς είναι νόμιμη η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράτζ την οποία αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ και την προσκαλεί σε διεθνείς συναντήσεις και η Τουρκία συνεχίζει την επικοινωνία με την νόμιμη διοίκηση. Αν υπάρξει τέτοια πρόταση από τη Λιβύη θα την αξιολογήσουμε“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version