Ένοχος o Μαντέλης για “ξέπλυμα” χρήματος από την Siemens

Ένοχος o Μαντέλης για “ξέπλυμα” χρήματος από την Siemens
O πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης προσέρχεται στο Εφετείο για να απολογηθεί για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens Eurokinissi

O Τάσος Μαντέλης, υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης Σημίτη, κρίθηκε ένοχος και από το Εφετείο για "ξέπλυμα" μίζας 450.000 ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ένοχο όπως και πρωτοδίκως έκριναν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι πήρε και νομιμοποίησε 450.000 γερμανικά μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens, για να εγκρίνει την σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Η ενοχή του ήρθε με 4 ψήφους έναντι μιας, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία.

Το ποσό εμβάστηκε σε δυο δόσεις από τα μαύρα ταμεία της Siemens και κατέληξε σε λογαριασμό του κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη , ο οποίος είχε ανοιχθεί με την κωδική ονομασία “Α. Ρόκος”.

Πρωτοδίκως ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ του είχαν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά. Αν η πρωτόδικη ποινή παραμείνει τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά”, τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα