Εντολή Κικίλια για άμεση στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής του Ανατολικού Αιγαίου

Πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Πρόσφυγες στο λιμάνι της Μυτιλήνης EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας - Ποιοι θα υπογράψουν άμεσα σύμβαση.

Την εντολή για άμεση στελέχωση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πράγμα που σημαίνει πως θα υπογράψουν άμεσα σύμβαση οι επιτυχόντες του προγράμματος PHILOS – II, οι οριστικοί πίνακες του οποίου αναρτήθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network