Επαφές στη Βουλή με υπουργούς έχει ο Τσίπρας

Επαφές στη Βουλή με υπουργούς έχει ο Τσίπρας
The greek Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech at the opening day of the 24th Conference of the Greek Tourism Federation (SETE), in Athens, on May 12, 2016 / , 24 , , 12 2016. Nikos Libertas / SOOC

Τις τελευταίες λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου και των αλλαγών που χρειάζονται ρυθμίζει ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Συνεχείς επαφές είχε ο πρωθυπουργός όλη την ημέρα στο γραφείο του στη Βουλή με υπουργούς, κυρίως του οικονομικού επιτελείου, οι οποίοι τον ενημέρωναν για την πορεία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και τις αλλαγές που έγιναν.

Βασικό σημείο συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων και τη δέσμευση που ζητούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Έχοντας δεδομένη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρά τη “γκρίνια” μερίδας βουλευτών, τόσο για τις ιδιωτικοποιήσεις όσο και για τους έμμεσους φόρους στο Μαξίμου έχουν ήδη το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της Τρίτης. Μπορεί τα μέτρα να είναι βαριά και το “σφυροκόπημα” από τη ΝΔ  συνεχές, όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να βλέπουν την επόμενη ημέρα και την προοπτική που ευελπιστούν πως θα δοθεί στους τομείς της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις κορυφαίων παραγόντων (Γιουνκέρ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Λιου) και αισιοδοξούν πως στις 24 Μαίου η αξιολόγηση θα κλείσει με μια καλή πολιτική δέσμευση για το θέμα του χρέους.

“Φέτος θα κάνουμε διακοπές” έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο NEWS 247 εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του προγράμματος στο επικείμενο Eurogroup με την εκταμίευση της δόσης να δίνει “ανάσα” στην ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί στη Βουλή αύριο το μεσημέρι και το θερμόμετρο να φτάνει στο “κόκκινο” με τις τοποθετήσεις και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου την Δευτέρα θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα