Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και ανανέωση της ΝΔ

Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και ανανέωση της ΝΔ
Συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο ΜΕΚ Παιανίας 21,22 και 23 Οκτωβρίου 2016.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Τα μηνύματα Μητσοτάκη προς τη νεολαία και το εσωτερικό του κόμματος. Η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι η νεότερη στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ο Τσίπρας είναι εχθρός της νέας γενιάς

Μηνύματα ευρύτερα προς τη νεολαία αλλά και προς το εσωτερικό της ΝΔ θα περιλαμβάνει η αποψινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να συνδέσει το αίτημά του για πολιτική αλλαγή στη χώρα, με τη διαδικασία ανανέωσης της ΝΔ και επανίδρυση της οργάνωσης νέων της ΝΔ.

Βασικός στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι μέσω της επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ να μπορέσει να επικοινωνήσει στη νεολαία το πολιτικό του πρόγραμμα, από τη μια μεριά και από την άλλη να παρουσιάσει ένα πιο φρέσκο πρόσωπο, στην κατεύθυνση του να ξαναγίνει ελκυστικός στο χώρο της νέας γενιάς ο πολιτικός λόγος της ΝΔ. Αυτό είναι από τα κυριότερα μελήματα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία από όλες τις έρευνες που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωλαίνει ως προς το δείκτη εμπιστοσύνης της νεολαίας ως κοινωνικής ομάδας.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταθεί ιδιαίτερα και θα τονίσει με έμφαση τα αριθμητικά στοιχεία του συνεδρίου της επανίδρυσης, όπως τα 32.000 μέλη που ενεγράφησαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα στην ΟΝΝΕΔ, με το 56%, δηλαδή πάνω από το μισό να είναι κάτω των 23 ετών και με το ένα στα τρία μέλη της Οργάνωσης να συμμετέχει για πρώτη φορά σε κομματική νεολαία και ανάλογες διαδικασίες.

Στελέχη της ΝΔ μάλιστα κάνουν αντίστιξη αυτών των στοιχείων, ιδιαίτερα του αριθμού των μελών της ΟΝΝΕΔ συγκρίνοντας τον με τον αριθμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξουν ότι η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ οδήγησε σε μια οργάνωση μεγαλύτερη από το κυβερνών κόμμα.  

Ένα δεύτερο σημείο με βάση το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει την  πολιτική του πρόταση για τη «συμφωνία αλήθειας» και το διαφορετικό μίγμα πολιτικής που προτείνει είναι το πώς οραματίζεται ο ίδιος το ρόλο και τη νοοτροπία της νέας γενιάς σήμερα. Αναμένεται μάλιστα να την περιγράψει ως εξής: «από το όνειρο της μάνας να βολέψει το παιδί στο δημόσιο θα πρέπει να περάσουμε στην εποχή όπου η νέα γενιά έχει όραμα και ταλέντο, θα δουλέψει σκληρά και θα ανταμείβεται γι’ αυτό, δεν θα φοβηθεί το ρίσκο και θα σταθεί στα πόδια της».

Ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει μεταξύ άλλων στη διαρροή εγκεφάλων (brain drain) στο εξωτερικό υποστηρίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική πολιτική και οι αναπτυξιακές προτάσεις της ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα από τα μεγαλύτερα σύγγχρονα προβλήματα της νεολαίας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «εχθρό της νέας γενιάς».

Πάντως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πλευρές της παρέμβασης Μητσοτάκη αναμένεται να είναι τα όσα θα πει απευθυνόμενος και προς το εσωτερικό της ΝΔ καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να καλεί τους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ να ενταχθούν στο μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ παρουσιάζοντας τους στόχους του για την ανανέωση της ΝΔ στην πράξη καθώς και το όραμά του όπως λένε οι συνεργάτες του «η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία της Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα