Επιμένει η ΧΑ σε γραμμή Ερντογάν. Η επιτροπή Eξωτερικών ζητά παρέμβαση Βούτση για Κασιδιάρη

Επιμένει η ΧΑ σε γραμμή Ερντογάν. Η επιτροπή Eξωτερικών ζητά παρέμβαση Βούτση για Κασιδιάρη

Ο Π. Ηλιόπουλος αποκάλεσε "Τούρκο πράκτορα" μειονοτικό βουλευτή στην Ολομέλεια. Απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για λήψη μέτρων κατά του Κασιδιάρη που προκάλεσε χθες ανάλογο επεισόδιο

Την ακραία γραμμή των τουρκικών προκλήσεων συνεχίζει να αναπαράγει στην ελληνική Βουλή η Χρυσή Αυγή καθώς πριν από λίγο ο χρυσαυγίτης Π. Ηλιόπουλος αποκάλεσε «τούρκο πράκτορα» μειονοτικό βουλευτή.

Η επίθεση του Ηλιόπουλου έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το επεισόδιο που προκάλεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όταν αποκάλεσε «τούρκο» τον μειονοτικό βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά. «Λες ό,τι λένε και οι Τούρκοι» του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αποφάσισε μάλιστα σήμερα να ζητήσει μέτρα κατά του Ηλία Κασιδιάρη από τον Πρόεδρο της Βουλής. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας ο οποίος χαρακτήρισε «αήθη» τη συμπεριφορά του Κασιδιάρη κατά του μειονοτικού βουλευτή. Μάλιστα ο κ. Δουζίνας επισήμανε ότι πρόκειται για την τέταρτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης προκαλεί επεισόδιο στην επιτροπή με προκλητικές επιθέσεις και ύβρεις κατά υπουργών και βουλευτών. Ο κ. Δουζίνας ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρακτικά από τη χθεσινή συνεδρίαση θα διαβιβαστούν στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τα περαιτέρω, όπως και συνέβη.

Δείτε την επιστολή Δουζίνα στον Πρόεδρο της Βουλής:

 

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα