Πέρασε η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου. Έξαλλος ο Ραγκούσης

Πέρασε η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου. Έξαλλος ο Ραγκούσης
Στιγμιότυπο από την επιτροπή Eurokinissi

Εντονη ήταν η αντίδραση της πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στην επιμονή της πλειοψηφίας στην επιτροπή για την Novartis για εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη η οποία τελικά πέρασε.

Γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010 επικαλέστηκαν μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis, στη συνεδρίαση της Τρίτης, κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη. Το αίτημα τελικά έγινε αποδεκτό από το προεδρείο.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής.

Εξαλλος ο Ραγκούσης

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ έντονη. Σε υψηλούς τόνους-και φωνάζοντας προς το προεδρείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι “αυτό που κάνετε είναι πραξικόπημα και δεν μπορεί να περάσει. Φωνάξτε την αστυνομία να με βγάλει έξω, δεν με νοιάζει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξε και η αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Καλαφάτης: “Η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται”

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε σχετικά: “Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς. Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους, σύμφωνα και με την από το 2010 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ανάλογη περίπτωση. Δεν το έπραξαν με προφανή σκοπιμότητα να στήσουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.  Ας το καταλάβουν: η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται”.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα