Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ελικόπτερα και τη μετάβαση του πρωθυπουργού στην Επίδαυρο

Ελικόπτερο Chinook, (αρχείου)
Ελικόπτερο Chinook, (αρχείου) EUROKINISSI

Ερωτήματα για τον αριθμό των ελικοπτέρων που δέσμευσε ο πρωθυπουργός κατά τις διήμερες διακοπές του και τους επιβαίνοντες θέτει η Κουμουνδούρου. Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα.

Το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός δέσμευσε όχι ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα "για τις διήμερες διακοπές του εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης" θέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιβεβαίωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

"Όσο και να προσπάθησε να θολώσει τα νερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με περίσσια αλαζονεία πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Χρησιμοποίησε δηλαδή ως προσωπικό του ραδιοταξί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, όχι για να πάει σε κάποιο ακριτικό νησί εν μέσω γενικής επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά για διήμερες διακοπές και για να πάει από ένα δείπνο σε μία θεατρική παράσταση", αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών είχε πει: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο "προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο".

Απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: "Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως με βάση το παρελθόν μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του".

Πηγές της Κουμουνδούρου, από την πλευρά τους, καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει ξεκάθαρα για τις σχετικές αποκαλύψεις της ιστοσελίδας militaire.gr και θέτουν τα εξής ερωτήματα:

-Ισχύει ότι στην Αντίπαρο είχε δεσμεύσει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, το VIP της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα εφεδρικό SUPER PUMA;

- Ισχύει ότι στην Πάρο είχε δοθεί διαταγή και περίμενε ένα τρίτο στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που νύχτωνε και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα άλλα δύο;

- Έγινε τελικά χρήση του Σινούκ από την Πάρο ή όχι; Και αν ναι ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

- Ισχύει με λίγα λόγια ότι ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο;

Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε", καταλήγουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μητσοτάκης, Στέλιος Πέτσας
SHARE:

24Media Network