ΣΥΡΙΖΑ: “Πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Μητσοτάκης, διήμερο σε Αντίπαρο και Επίδαυρο;”

ΣΥΡΙΖΑ: “Πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Μητσοτάκης, διήμερο σε Αντίπαρο και Επίδαυρο;”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα παρακολούθησαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την παράσταση «Πέρσες». Eurokinissi

O ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλει δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο μετάβασής του σε Αντίπαρο και Επίδαυρο. Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πληροφορίες που διακινήθηκαν το τελευταίο 24ωρο και αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για μετακινήσεις του στρατιωτικό ελικόπτερο. 

Από την Κουμουνδούρου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

– Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;

– Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Περιμένουμε απαντήσεις”.

Πέτσας: “Υποχρεώσεις και όχι ιδιωτική επίσκεψη”

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία με μέσα για να μετακινείται όπου χρειάζεται, και πρόσθεσε:

Ο πρωθυπουργός πήγε Σάββατο στην Πάρο με εμπορική πτήση & Κυριακή πήγε από Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Είναι άλλο να διατίθενται για υποχρεώσεις & άλλο για ιδιωτικές επισκέψεις. Να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιος τα χρησιμοποιούσε έτσι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα