Επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Ταλίν, ενόψει της εσθονικής προεδρίας

:              ,  , , 16  2016.
: , , , 16 2016. SOOC

Στο Ταλίν μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Δ. Αβραμόπουλος, για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, ενόψει της εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ

Διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας, τον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό Εσωτερικών θα έχει αύριο, Δευτέρα 17/10, στην εσθονική πρωτεύουσα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι το μεταναστευτικό και η ασφάλεια, ενόψει και της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Εσθονία.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Ευρωπαίος επίτροπος και ο Εσθονός υπουργός Εσωτερικών θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον EU-LISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Λειτουργική Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στους τομείς των ελευθεριών, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης).

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού για να συζητήσουν τη διαχείριση των συστημάτων πληροφοριών και τους τρόπους με τους οποίους ο Οργανισμός μπορεί να βελτιώσει την διαλειτουργικότητά τους για να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα κενά.

SHARE: