Επίσκεψη Νίκου Κοτζιά στη Νορβηγία

Επίσκεψη Νίκου Κοτζιά στη Νορβηγία
Επίσκεψη Νίκου Κοτζιά στη Νορβηγία EUROKINISSI

Οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την ομόλογό του της Νορβηγίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Δευτέρα στη Νορβηγία, όπου θα συναντηθεί, στο Όσλο, με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ine Marie Eriksen Søreide, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε η τελευταία.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ-Νορβηγίας, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

ADVERTISING

Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NUPI), έγκριτο κρατικό ερευνητικό οργανισμό και διεθνώς εγνωσμένου κύρους δεξαμενή σκέψης. Η ομιλία θα αφορά στις πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

SHARE:

24Media Network