Επίσκεψη Τσίπρα και στην Αγιά Σοφιά

Επίσκεψη Τσίπρα και στην Αγιά Σοφιά

Την Αγιά Σοφιά θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί και στην Χάλκη όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σε μια κίνηση με σημαντικό συμβολισμό ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί και την Αγιά Σοφιά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εκτός από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου θα έχει και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θα βρεθεί και στον ναό της Αγιάς Σοφιάς.

ο Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στην Τουρκία μετά την πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, όπου θα βρεθεί στην Τουρκία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο Τρίτη και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και το δείπνο που θα παραθέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στη «σιωπηλή», από το 1971, Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας που χοροστάτησε την Παρασκευή κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν. Γενεθλίων της Παναγίας, Πύλης Βελιγραδίου, στην Κωνσταντινούπολη, στην ομιλία του προς τους πιστούς, στην κοινοτική αίθουσα του ναού, ευχήθηκε, επίσης, η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας και η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να συμβάλει καταλυτικά και αποφασιστικά στη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο "κόκκινος φάκελος" των τουρκικών προκλήσεων που θα έχει μαζί του ο Τσίπρας στην Άγκυρα

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας - Ερντογάν στην Άγκυρα

Συνάντηση Τσίπρα με τον νέο Τούρκο πρέσβη

SHARE:

24Media Network