Πάγκαλος: “Μάζεψε τα χέρια σου Όλι Ρεν”

Πάγκαλος: “Μάζεψε τα χέρια σου Όλι Ρεν”
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο συνέδριο της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», Δευτέρα 9 Μαΐου 2011. Στη φωτογραφία ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ως "ανορθόδοξη" χαρακτήρισε την πρόταση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν για συναίνεση των κομμάτων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Ανάγκη κυβερνητικής ενότητας για την επίτευξη των στόχων

Κατά της συναίνεσης τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει στην πολιτική συναίνεση ως σύστημα διακυβέρνησης.

“Είναι λάθος ο Όλι Ρεν να λέει πως όταν υπάρχει συναίνεση λειτουργεί καλύτερα η Δημοκρατία”, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι “δεν είναι αντιπολίτευση ενός σύγχρονου δημοκρατικού κράτους μία αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα. Ο Όλι Ρεν με τις δηλώσεις του προσθέτει πολιτικούς όρους στην διαχειριστική θέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος κάτι που δεν είναι ορθό και δυσχεραίνει τα πράγματα.Είναι φυσικό εάν μου βάλεις πολιτικούς όρους θα πούμε μάζεψε τα χέρια σου”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο για απολύσεις στο Δημόσιο είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ για να γίνουν μόνιμοι.

Επισήμανε πως το Δημόσιο θα μπορούσε να ελαφρύνει με απουσία προσλήψεων και άξιους υπαλλήλους που θα βρίσκονται σε συνεχή κατάρτιση.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κατέφυγε στο μνημόνιο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή της πέμπτης δόσης είπε πως αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο διασφαλισμένο δεν είναι τίποτα.

Απέρριψε τα περί νέων μέτρων, λέγοντας πως δεν επετεύχθη ο στόχος των εσόδων και συγκεκριμένα η αύξησή τους κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αρκετή η δράση της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.

Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε πως με τον τρόπο αυτό ορισμένες λειτουργίες του κράτους μπορεί να γίνουν φθηνότερες για τον Έλληνα πολίτη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε επίσης κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι “η χώρα δεν θα πάει καλά, αν κερδίσει η ανευθυνότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα