Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που μιλούσαν Σαμαράς, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη

Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που μιλούσαν Σαμαράς, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη

Η εκδήλωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το Μπακογιάννη είχε θέμα την ασφάλεια. Οι άγνωστοι βγήκαν από το Πάντειο έριξαν κροτίδες και προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκαν εκ νέου στο Πανεπιστήμιο.

Επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε πριν λίγη ώρα σε εκδήλωση με ομιλητές τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και την τομεάρχη Πολιτισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στην οδό Συγγρού.

Η εκδήλωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκου Μακρόπουλου είχε κατά ειρωνεία της τύχης θέμα “Πολιτισμός στην καθημερινότητα των πολιτών, ασφάλεια και ποιότητα ζωής”.

Περίπου 20 άτομα με κράνη βγήκαν από την Πάντειο και πέταξαν στην αρχή κροτίδες, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές με λοστούς σε δύο αυτοκίνητα και την τζαμαρία της Εθνικής Ασφαλιστικής και διέφυγαν ξανά στην Πάντειο από την υπόγεια διάβαση.

Ταυτόχρονα στην Θεσσαλονίκη, αναρχικοί συγκεντρώθηκαν και σήκωσαν πανό έξω από προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη όπου είχε δώσει το παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η ΝΔ με ανακοίνωση της επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

“Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία” ανέφερε ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση, καταλήγοντας: “Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.”

Στην επίθεση στην εκδήλωση της Αθήνας αναφέρθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καθώς επρόκειτο για εκδήλωση υποψηφίου δημοτικού του συμβούλου.

“Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι” έγραψε στο facebook ο κ. Μπακογιάννης.

Γεροβασίλη: Απερίφραστα καταδικαστέες οι επιθέσεις

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε πριν από λίγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται: «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα