Βαρκελώνη: Μηνύματα αλληλεγγύης από την πολιτική ηγεσία του τόπου

Βαρκελώνη: Μηνύματα αλληλεγγύης από την πολιτική ηγεσία του τόπου
Στιγμιότυπο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Στην τρομοκρατική επίθεση στην ισπανική πόλη αναφέρθηκαν Παυλόπουλος, Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Αβραμόπουλος

Την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους πολίτες της Ισπανίας μετέφερε η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη  Παυλοπούλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Μαδρίτη μετέφερε, προς τον Βασιλέα της Ισπανίας  Φίλιππο  και τον Ισπανικό  Λαό, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη,  καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλωνμέσω twitter: “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων”.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα &η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων”.

Σαφές και το μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας.


Η σκέψη μας στη Βαρκελώνη, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος

«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο.Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία. Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον λαό της Ισπανίας, που δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στη διάθεση της Ισπανίας.


Την επίθεση καταδίκασε και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Μήνυμα αλληλεγγύης στον ισπανικό λαό στέλνει, μέσω του Twitter, o πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει, στα ισπανικά, τα ελληνικά και τα αγγλικά κατά σειρά, «Solidaridad con el pueblo espanol. Αλληλεγγύη στον Ισπανικό λαό. Our thoughts are with the victims and their families».

ΚΚΕ: Να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη του στον ισπανικό λαό, ο οποίος, «όπως και οι άλλοι λαοί μπορούν πλέον να δουν, ότι αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, την ξενοφοβία και τον εκφοβισμό. Γι’ αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς, που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών».

ΔΗΜΑΡ: Το δίλημμα είναι Δημοκρατία ή τρόμος

«Η απεχθέστατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία επιβεβαιώνει ότι το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, επικίνδυνο και αποκρουστικό», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, ενώ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ισπανικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.

«Είμαστε σίγουροι όμως -προστίθεται στην ανακοίνωση- ότι οι Ανοικτές Κοινωνίες, όπως είναι αυτές της Ευρώπης, έχουν τη βούληση και τα μέσα να αντιμετωπίσουν αυτή την αγριότητα χωρίς να χρειάζεται να γίνουν κλειστές κοινωνίες του μίσους και της μισαλλοδοξίας. Το μεγάλο μας όπλο είναι η εφαρμογή του νόμου, ο έλεγχος και η καταστολή όσον αφορά τις πράξεις ατόμων που απειλούν το υψηλότερο ατομικό δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης ζωής. Σ΄ αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασφάλειας των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους όλων.

Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες δεν είναι απλά να σκοτώσουν. Είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η ελευθερία και η δημοκρατία θα τους νικήσουν και αυτούς, όπως νίκησαν κατά καιρούς πολλούς άλλους εχθρούς τους. Το δίλημμα -καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ- δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι. Το δίλημμα είναι: Δημοκρατία με λειτουργούσες υπηρεσίες ασφάλειας, με ατομικά δικαιώματα και σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων όλων -πλειοψηφιών και μειοψηφιών- ή τρόμος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα