Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στη Βουλή Eurokinissi

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "δολοφονική" την επίθεση στο σπίτι της και καλεί "όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

Φουντώνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Ίσως η πιο σοβαρή επίθεση έως τώρα, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, σε βάρος της οικίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά.

Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν από την πίσω πλευρά της οικίας της και εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ, ενώ αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση σημειώθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές στην εξωτερική πλευρά της οικίας ενώ παρότι έσπευσε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού ήδη είχε σβήσει η φωτιά που προκλήθηκε, πριν την άφιξη των οχημάτων της. Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Νωρίτερα το απόγευμα ομάδα περίπου 25 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριδαία, Γιάννη Συφάκη, όπου φώναξαν συνθήματα, περιορίστηκαν σε αυτό όμως και αποχώρησαν.

“Δολοφονική επίθεση που χρεώνεται στις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους έχει διχάσει τη χώρα”

“Δολοφονική χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την επίθεση στο σπίτι της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη.

Καλεί, δε, “όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων”.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων“.

Δεύτερη επίθεση σε σπίτι βουλευτή σε λιγότερο από 24 ώρες

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης έγινε επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη. «Περίπου 100 άτομα γνωστά για την πολιτική τους καταγωγή και τη δράση τους, δηλαδή χρυσαυγίτες ακροδεξιοί, εθνικιστές κατευθύνθηκαν προς το σπίτι μου με ρόπαλα και ξύλα, πέταξαν αυγά, βανδάλισαν τον προαύλιο χώρο» δήλωσε ο κ. Καστόρης στον News 24/7 στους 88,6.

«Εγώ δεν ήμουν εκεί, αλλά στο σπίτι φιλοξενώ τα πεθερικά μου, άρρωστοι άνθρωποι άνω των 80. Με τις ύβρεις και τα συνθήματά τους κατατρόμαξαν όλη τη γειτονιά. Δεν έγιναν συλλήψεις. Υπάρχουν όμως βίντεο και φωτογραφίες» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα