Ερντογάν: Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος με την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Pavel Golovkin

Δεύτερο μήνυμα Ερντογάν πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέο μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο μετά το υπουργικό του συμβούλιο και ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Αύριο θα πάμε στην Ελλάδα. Είχαμε διαμάχες με την Ελλάδα χθες, και θα συνεχίσουμε να έχουμε και αύριο. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος ως δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα» σημείωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονές μας. Σεβόμενοι τα αμοιβαία συμφέροντά μας». 

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα φιλίας, φροντίζοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη θα θέσει όλα τα ζητήματα, και όχι μόνο αυτό της υφαλοκρηπίδας.

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα φτάσει περίπου στις 11:00 στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με τρία αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν τον ίδιο, τους συνεργάτες του αλλά και τα αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί. Θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 11:30 ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στις 12:15 με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασία στις 13:30, όπου θα επικυρωθούν οι συμφωνίες που βρίσκονταν στα σκαριά το τελευταίο διάστημα.

Στις 16:00 το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα