Ερντογάν: Προκαλεί πανηγυρίζοντας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με tweet στις... 14:53

Ρ. Τ. Ερντογάν
Ρ. Τ. Ερντογάν AP

Σε μία άκρως αμετροεπή και προκλητική κίνηση, ο Τούρκος πρόεδρος στο "πανηγυρικό" μήνυμά του για την Άλωση της Πόλης, επέλεξε ακόμη και ώρα της ανάρτησής του να είναι άκρως συμβολική.

"Ευτυχισμένη επέτειο" στους συμπατριώτες του ευχήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω Twitter, με αφορμή την συμπλήρωση 566 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο έντονα που δεν δίστασε να γράψει ότι με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης "άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας και ξεκίνησε μια καινούργια εποχή".

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο Σουλτάνο Μεχμέτ ΙΙ, τον οποίο εξυμνεί και εύχεται "να αναπαύεται εν ειρήνη" ο ίδιος και ο στρατός του.

Στο βίντεο υπερπαραγωγή που συνοδεύει το μήνυμά του, έχει φροντίσει στις περισσότερες εικόνες να "πρωταγωνιστεί" η Αγιά Σοφιά.

Το πιο εντυπωσιακό στη νέα κίνηση μεγαλομανίας του "Σουλτάνου" είναι η ώρα που επέλεξε για να ανεβάσει το tweet του: 14:53, κάνοντας έτσι μια σαφή αναφορά στην ημερομηνία της Άλωσης (29 Μαΐου 1453). 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν σε Άγκυρα: Καταγεγραμμένες οι παράνομες ενέργειες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Τουρκική υποχώρηση: Ο Ακάρ ανακοίνωσε πιθανή αναβολή παραλαβής των S-400

Νέα πρόκληση Ακάρ: Εύχομαι να μην υπάρξει κάποιος πόλεμος στην ανατολική Μεσόγειο

Reuters: Η Τουρκία εξοπλίζει Σύρους αντάρτες για να απωθήσουν επίθεση δυνάμεων της Δαμασκού

SHARE:

24Media Network