Ερωτήματα ΝΔ προς Τσίπρα για Καμμένο

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αν δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό ο κ. Τσίπρας θα έλεγε πρώτος όλα στο φως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας ενόψει της αυριανής συζήτησης στη βουλή αναφορικά με το αίτημα της εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει η ΝΔ

Το γάντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ρίχνουν από τη ΝΔ ενόψει της αυριανής συζήτησης στη βουλή που θα συζητηθεί το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση του noor1.

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι αν στην κυβέρνηση δεν έχουν να κρύψουν κάτι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής επιτροπής θέτοντας τρία ερωτήματα: Πρώτον αν θα παραστεί και θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεύτερον αν θα δώσει απαντήσεις πειστικές στο αν γνώριζε τις συνομιλίες Καμμένου με Γιαννουσάκη και τρίτον αν υπάρχουν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν συνομιλήσει με εμπλεκόμενους στην υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών του noor1.

Σύμφωνα με τη ΝΔ από τη στιγμή που η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται θα πρέπει και η βουλή μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών να προχωρήσει στη δική της έρευνα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σ’ αυτή την υπόθεση.

«Ας ψηφίσουν να γίνει Εξεταστική και να δοθούν οι απαντήσεις», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας (τηλεόραση Σκάι) προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει γνωστό αν υπάρχει πρόβλημα με στέλεχος της κυβέρνησης που λόγω των 153 εμποδίζει όλους τους υπόλοιπους από το να ενεργήσουν βάσει της συνείδησής τους.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αν δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό, αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, ο κ. Τσίπρας πρώτος θα έλεγε "όλα στο φως". Η κοινωνία αναρωτιέται γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Τώρα γιατί δεν το λένε; Φοβούνται κάτι; Όταν από τον πρόεδρο μας μέχρι το τελευταίο στέλεχος μας έχουμε πει, όπου υπάρχουν ευθύνες και όσο ψηλά και αν είναι αυτές να αποδοθούν, καταλαβαίνετε ότι αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται αμέσως. Στη Βουλή θα φανούν όλα», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

SHARE:

24Media Network