Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλιση των μουσικών περιστασιακής απασχόλησης

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI

Πρώτος υπογράφοντας βουλευτής ο Νίκος Παρασκευόπουλος - Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι αρκετοί μουσικοί εργάζονται με «προφορικές» συμφωνίες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, κάτι που ενισχύει το καθεστώς «μαύρης» κι αδήλωτης εργασίας.

Ερώτηση για την ασφάλιση των μουσικών για περιστασιακή απασχόληση κατάθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η ερώτηση απευθύνεται στα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού και καλύπτει όλο το εύρος των μουσικών όπως τραγουδιστές, ηχολήπτες, DJ, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ακόμα και τους «μουσικούς του δρόμου».

Οι 33 βουλευτές επισημαίνουν ότι οι μουσικοί που εργάζονται περιστασιακά «αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά εργασιακά προβλήματα, που σχετίζονται όχι μόνο με το φάσμα της ανεργίας, αλλά και με την αδυναμία ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση εξεύρεσης ευκαιριακής απασχόλησης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι αρκετοί μουσικοί εργάζονται με «προφορικές» συμφωνίες, συνήθως χωρίς καθόλου ασφαλιστική κάλυψη παρατηρώντας ότι «η εν λόγω πρακτική ενισχύει και ενθαρρύνει το καθεστώς «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας», φαινόμενο με επιπτώσεις και στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στον προϋπολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Παράλληλα, οι 33 βουλευτές μεταφέρουν τις ενστάσεις του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος που σημειώνουν ότι οι «υπέρμετρα δυσανάλογες με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια φορολογικές υποχρεώσεις» ωθούν πολλούς μουσικούς εκτός επαγγέλματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network