Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για 'αδικαιολόγητες προαγωγές στην ΤτΕ'

Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για 'αδικαιολόγητες προαγωγές στην ΤτΕ'

Τι αναφέρουν στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : «Αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

Επειδή, οι πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ.

Επειδή οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης

Αντωνίου Χρήστος

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαγιωνάκη Ευαγγελία

Γεννιά Γεωργία

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Ιωάννης

Δημαράς Γιώργος

Δουζίνας Κώστας

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θεοφύλακτος Γιάννης

Θελερίτη Μαρία

Θραψανιώτης Μανόλης

Καββαδία Αννέτα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία

Καραναστάσης Απόστολος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κάτσης Μάριος

Κωνσταντινέας Πέτρος

Μανιός Νίκος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μιχελής Αθανάσιος

Μορφίδης Κώστας

Μπάρκας Κώστας

Μπγιάλας Χρήστος

Ντζιμάνης Γιώργος

Ξυδάκης Νίκος

Πάλλης Γιώργος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαφιλίππου Γιώργος

Παυλίδης Κώστας

Πρατσόλης Αναστάσιος

Ρίζος Δημήτρης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σηφάκης Γιάννης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Ελισσάβετ

Στογιαννίδης Γρηγόρης

Συρμαλένιος Νίκος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσόγκας Γιώργος

Ψυχογιός Γεώργιος

Διευκρινίσεις από την ΤτΕ

Αποκλειστική αρμοδιότητα της Τραπέζης Ελλάδος, είναι οι όποιες μετακινήσεις ή προαγωγές διευθυντικών στελεχών. Στο κομμάτι αυτό, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πλήρως ανεξάρτητη, βάσει συνθήκης μάλιστα που της ορίζει σε ποιές αρμοδιότητες είναι καθόλα αυτόνομη.

Αυτό διευκρινίζεται, στο πλαίσιο επερώτησης που έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ρώτησαν τον υπουργό Οικονομίας σχετικά με πρόσφατες "εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος", που κατά τους συγκεκριμένους βουλευτές, κρίνονται "αδικαιολόγητες".

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος καθιστούν σαφές ότι σε κάθε περίπτωση ότι έγινε από πλευράς μετακίνησης στελεχών ή προαγωγών, έγινε με τον πλέον αξιοκρατικό τρόπο και δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση.

Στελέχη της αγοράς, τοποθετούμενα επί του θέματος, διευκρίνιζαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι...ΔΕΚΟ για να υπάρχει χώρος πολιτικής , κομματικής  ή και συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης. Η Τράπεζα της Ελλάδος, αρμόδια και ανεξάρτητη για το θέμα των προαγωγών, προβαίνει σε αντίστοιχες κινήσεις, τηρώντας πλήρως τις νόμιμες διαδικασίες.

SHARE:

24Media Network