Ερώτηση Δούρου για το Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”

Διαβάζεται σε 2'
Ερώτηση Δούρου για το Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”
Ρένα Δούρου INTIME NEWS

Η Ρένα Δούρου ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”. Τι διαπίστωσε σε πρόσφατη επίσκεψή της.

Το μείζον θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα” έφερε με ερώτησή της στη Βουλή, η Ρένα Δούρου, Βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας, Τομεάρχισσα Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι “οι πολίτες στην επιβαρυμένη Δυτική Αθήνα δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίες: έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε επαρκείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

“Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο νοσοκομείο και μετά από ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους, διαπιστώσαμε την συνεχιζόμενη υποβάθμιση ενός νοσοκομείου που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση για εκκένωση του κτιρίου 1.800 τ.μ. που στέγαζε τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Εργαστήριο και παλαιότερα το Εμβολιαστικό Κέντρο. Πλέον οι υπηρεσίες αυτές μεταφέρονται στο κτίριο 800 τ.μ. όπου στεγάζονται οι Παθολογικές κλινικές!

Οι εργαζόμενοι σκιαγράφησαν τα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτή η μεταφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης εργασιών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια”.

Η Ρ. Δούρου, αφού παρατήρησε ότι “οι αποφάσεις σχετικά με τις μεταφορές των υπηρεσιών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκης, τον Ιούνιο του 2022, στα εγκαίνια της Ψυχιατρικής Κλινικής Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης», σχετικά με την αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου”, και ότι “οι απαντήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη της περιόδου 19 – 23 σε σχέση με το Νοσοκομείο περιορίστηκαν πάντα σε γενικολογίες και ασάφειες, τα αποτελέσματα των οποίων τα βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς λόγω της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου”, υπογραμμίζει την ανάγκη για “σύγχρονο, δημόσιο Νοσοκομείο με πλήρη στελέχωση και επαρκή σύγχρονη κτιριακή υποδομή” στη Δυτική Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η βουλεύτρια θέτει το ερώτημα αν “υπάρχει, και από πότε χρονολογείται, έκθεση στατικής επάρκειας για όλα τα κτήρια του νοσοκομείου η οποία υπέδειξε την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου προς εκκένωση κτιρίου”. Παράλληλα ερωτά αν υφίσταται και ποιο είναι συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του κτηρίου ενώ ζητά να μάθει αν υπάρχουν προβλήματα στατικής επάρκειας και σε άλλα κτήρια του νοσοκομείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα