Εσωκομματικές τάσεις στη Ν.Δ. προτείνει ο Παπαμιμίκος, ώστε να 'ανθίσουν όλα τα λουλούδια της παράταξης'

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MOTIONTEAM

Με άρθρο μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ ο γραμματέας του κόμματος καταθέτει πλαίσιο ιδεών και προτάσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της κεντροδεξιάς

Υπέρ της δημιουργίας εσωκομματικών πολιτικών τάσεων εντός μια μεγάλης παράταξης που θα λειτουργεί υπό συνθήκες αυξημένης εσωκομματικής δημοκρατίας, τάσσεται ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή ο 35χρονος πολιτικός τονίζει την ανάγκη η Ν.Δ. υποχρεούται να αναγεννηθεί σε κάτι νέο, οργανωτικά μοντέρνο και ιδεολογικά ελκυστικό. “Φαντάζομαι τη «ΝΔ του αύριο» ως ένα πυρήνα αρχών και προσώπων, συνδεδεμένο με τάσεις και πολιτικές κινήσεις,που θα παράγει καθαρές πολιτικές θέσεις. Κι’ αν κάποτε ορισμένοι θεωρούσαν πως η εξουσία αποτελεί την ισχυρότερη συγκολλητική ουσία της πολυφωνίας, σήμερα οφείλουμε να αποδώσουμε αυτό το ρόλο στην εσωκομματική δημοκρατία. Όσο μεγαλύτερη είναι η νομιμοποίηση της κεντρικής απόφασης από τα θεσμικά όργανα, τόσο ισχυρότεροι είναι οι δεσμοί που αναπτύσσονται μέσα σε ένα πολιτικό οργανισμό”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ.Παπαμιμίκος επισημαίνει την ανάγκη η Ν.Δ. να λειτουργήσει εκ νέου με σύγχρονους όρους Παράταξης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. "Οφείλουμε να ενώσουμε ξανά όλα τα κομμάτια. Να καταστούμε και πάλι ένας πλουραλιστικός πολιτικός οργανισμός. Αυθεντικό προϊόν των σημερινών ζυμώσεων της κοινωνίας και των ρευμάτων που διαμορφώνονται, ως συνέπεια των τεράστιων αλλαγών στην καθημερινότητα. Που δε θα καλύπτεται από τον όρο «κόμμα», αλλά θα είναι στην ουσία Παράταξη και Κυψέλη ιδεών για μια παραγωγική Ελλάδα προσφέροντας έδαφος σε όλα τα «λουλούδια» του συντηρητικού και του φιλελεύθερου χώρου να ανθίσουν, υπό μια κοινή καταστατική συνισταμένη", υποστηρίζει.

Χαρακτηρίζει επίσης χρέος της Ν.Δ. του αύριο να συναντηθεί ξανά με την κοινωνία, "μέσα από ένα πολιτικό οργανισμό βασισμένο στη λογοδοσία και τη σύνθεση, όπου ο ηγέτης δε θα μπορεί να στοχοποιείται ως το μόνο πρόβλημα. Έναν οργανισμό με θεμελιώδη νοοτροπία έκφρασης των ανθρώπων της παραγωγής, της δημιουργίας και της λογικής. Με οργάνωση ανάλογη του ιδεολογικού και πολιτικού μας προσανατολισμού και όχι μέσα από ξεπερασμένες δομές, για τη διατήρηση των οποίων έχουμε όλοι ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια. Με πολιτικό πρόγραμμα, που θα αποτυπώνει την ιδεολογική μας φυσιογνωμία και θα αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε στρατηγικής και όχι το αντίστροφο. Με την ιδιωτική οικονομία, τα σύγχρονα ανθρώπινα δικαιώματα και το μικρό, ευέλικτο κράτος στην προμετωπίδα των θέσεων μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network