Εβδομάδα των μεγάλων γαλάζιων μαχαιριών

Εβδομάδα των μεγάλων γαλάζιων μαχαιριών

Αναζητούνται (όχι με μεγάλη επιτυχία) πρόθυμοι για αντι- δείπνο σαμαρικών, οι εξελίξεις όμως έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η επίσκεψη Γιαννάκου στον Καραμανλή, μία δεύτερη συγκέντρωση των κεντρώων δελφίνων και η κοινοβουλευτική ομάδα της Πέμπτης

Η ώρα της προαναγγελθείσας εσωκομματικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία πλησιάζει, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγουν και δημοσίως τα γαλάζια μαχαίρια.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη θα αποτελέσει το πρώτο επίσημο πεδίο μάχης. Με δεδομένο ότι οι βουλευτές που θα πάρουν (κεκλεισμένων των θυρών) το λόγο σκοπεύουν να ασκήσουν σκληρή κριτική, οι εναπομείναντες σαμαρικοί και τα στελέχη της σκληρής δεξιάς πτέρυγας οργανώνουν την άμυνα.

Στους αμφισβητίες, που θα εστιάσουν και στις συνέπειες της στροφής προς τα δεξιά επί Σαμαρά, θα απαντήσουν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, υπερασπιζόμενοι όχι τόσο τον πρόεδρο της Ν.Δ, όσο εαυτούς. Οι ίδιοι και κυρίως ο πρώτος σχεδιάζουν και αντι-δείπνο σαμαρικών, ως απάντηση στη συνάντηση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Μαριέττα Γιαννάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν συνδαιτημόνες πρόθυμοι να “βγουν μπροστά” για την υπεράσπιση του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμη και ο κουμπάρος του προέδρου της Ν.Δ Νότης Μηταράκης φέρεται σε συνομιλίες του να κρατά διπλωματική στάση, ενώ έτερα στελέχη όπως ο Βασίλης Κικίλιας δεν έχουν λάβει σχετική πρόσκληση.

Η κ.Γιαννάκου πάντως θα πραγματοποιήσει άμεσα (ενδεχομένως και σήμερα) επίσκεψη στον Κώστα Καραμανλή, όπως συμφωνήθηκε στο περίφημο δείπνο και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των κεντρώων δελφίνων και στελεχών, αυτή τη φορά κατά πάσα πιθανότητα όχι σε δημόσιο χώρο. Ο ακριβής χρόνος πάντως της συνάντησης Γιαννάκου- Καραμανλή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προκειμένου να μη δοθεί η εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ εμπλέκεται στις εσωκομματικές διεργασίες.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί, καθώς οι περισσότεροι γαλάζιοι θεωρούν πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία- αν όχι απόψε, το αργότερο σε έκτακτο Eurogroup στο τέλος της εβδομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Κικίλιας ξεκαθαρίζει ότι δε συμμετέχει σε τραπέζια

SHARE:

24Media Network