Εξεταστική για την Υγεία: Η κατάθεση του Α. Μαρτίνη

Εξεταστική για την Υγεία: Η κατάθεση του Α. Μαρτίνη

Σε εξέλιξη η κατάθεση του προφυλακισμένου πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Τις πύλες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας πέρασε ο προφυλακισμένος πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Με την κλήση του κ. Μαρτίνη συμφώνησαν όλα τα κόμματα που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Η Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε και στον αρχικό κατάλογο των υπολοίπων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση μετά τον κ. Μαρτίνη. Ειδικότερα θα κληθούν οι κ. Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό. Επίσης θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας που έχει πραγματοποιήσει έρευνα για το θέμα και ο Γιώργος Σούρλας, πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας ο οποίος έχει ζητήσει εδώ και χρόνια να διερευνηθεί το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντινάν.

Στην εξεταστική θα καταθέσει επίσης υπεύθυνος οικονομικών της ΔΟΥ (δεν έχει δημοσιευθεί το όνομά του) που θα κληθεί να εξηγήσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβη σε αναγγελία οφειλών του Ντινάν προς το κράτος ύψους 4,5 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να χάσει οριστικά το Δημόσιο αυτό το πόσο. Στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται επίσης και άλλα πρόσωπα όπως ο δικαστικός επιμελητής και ο συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντινάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE: