Εξεταστική για την Υγεία: Τα πεπραγμένα του και τον Άδ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκε ο Δ. Λιντζέρης

Εξεταστική για την Υγεία: Τα πεπραγμένα του και τον Άδ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκε ο Δ. Λιντζέρης
Πλάνο από τη συνεδρίαση της επιτροπής Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε παρέμβει ποτέ στις τιμές των φαρμάκων επί της θητείας του.

«Ο κ. Ξανθός λέει ότι το «πάρτι» με τα φάρμακα σταμάτησε το 2013, καλό είναι να συμπληρώσει ότι το έκανε ο Λιντζέρης που τώρα τον τρέχουν για άλλα» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο Δημήτρης Λιντζέρης υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του ως πρόεδρος του ΕΟΦ την περίοδο 2013-2014, ενώ υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε παρέμβει ποτέ στις τιμές των φαρμάκων επί της θητείας του.

Ο Δ. Λιντζέρης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προσπάθησε να επιβάλλει το εξαιρετικά φθηνότερο φάρμακο Avastin για την θεραπεία της ωχράς κηλίδας σε σχέση με το πολύ ακριβότερο Lucentis, αποτράπηκε όμως, καθώς, όπως υποστήριξε δεν είναι δυνατό με πολιτική απόφαση να δώσεις άλλη ένδειξη από αυτή που προβλέπεται για το κάθε φάρμακο. Ο Δ. Λιντζέρης πάντως σημείωσε ότι ο ΕΟΦ επί ημερών του είχε εισηγηθεί τιμή 509 ευρώ για το Lucentis, το φάρμακο όμως τιμολογήθηκε τελικά στα 769 ευρώ μετά από απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο Δ. Λιντζέρης αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis σπεύδοντας να υποστηρίξει ότι δεν θα μπορέσει να διαπιστωθεί ποινική ευθύνη για γιατρούς που συνταγογραφούσαν καθ’ υπόδειξη της εταιρείας, καθώς μπορούν να κάνουν επιστημονική τεκμηρίωση γιατί επέλεξαν το ένα κι όχι το άλλο φάρμακο. Παράλληλα, έκανε λόγο για «εθνική ανομία» κι όχι για «πάρτι» στην περίπτωση της διόγκωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Καυγάς Ε. Χριστοφιλοπούλου-Θ. Παπαχριστόπουλου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξέσπασε καυγάς μεταξύ της βουλευτίνας της ΔΗ.ΣΥ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Θανάση Παπαχριστόπουλου. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί βουλευτές υπερέβαιναν τον χρόνο που τους αναλογούσε στην εξέταση του Δ. Λιντζέρη. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος αντέδρασε έντονα όταν τον διέκοψε υπογραμμίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι «λεηλατούσατε την χώρα, την κάνατε διεθνή ζητιάνο». Η Εύη Χριστοφιλοπούλου προέτρεψε τον Θ. Παπαχριστόπουλο να σταματήσει το … «γλείψιμο», γιατί πλέον έχει εξασφαλιστεί η προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα