Εξεταστική σε βάρος του Νίκου Παππά συστήνει η Νέα Δημοκρατία

Εξεταστική σε βάρος του Νίκου Παππά συστήνει η Νέα Δημοκρατία
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για επιτροπή προκαταρκτικης εξέτασης σε βάρος Ν. Παππα από βουλευτές της ΝΔ και η σχετική πρόταση κατατίθεται άμεσα.

Σε μια κίνηση ρελάνς κατά του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε εξεταστική Επιτροπή σε βάρος του Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Ειδικότερα ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για Επιτροπή προκαταρκτικης εξέτασης σε βάρος του πρώην υπουργου του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και η σχετικη πρόταση κατατίθεται άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί η διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος και της παρακώλησης ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα είχε καταθέσει μήνυση για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση, που διαπράχθηκαν στην ημεδαπή, σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων και υπευθύνων της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» με έδρα το Μαρούσι Αττικής καθώς και κατά των υπευθύνων της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με έδρα το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι τα χρήματα του καταβλήθηκαν το 2016 με παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή εταίρο στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα