Eξώδικο και μήνυση στην εφημερίδα Καθημερινή από τη Γεροβασίλη

Eξώδικο και μήνυση στην εφημερίδα Καθημερινή από τη Γεροβασίλη
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Η Ολγα Γεροβασίλη κατέθεσε εξώδικο κατά της "Καθημερινής" για το δημοσίευμα που την εμπλέκει σε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι. Ποια η απάντηση της εφημερίδας.

Στην κίνηση αποστολής εξωδίκου στην εφημερίδα “Καθημερινή” προχώρησε την Δευτέρα το πρωί η Ολγα Γεροβασίλη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε μ’ αυτόν τον τρόπο στο δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έλεγε στο πραγματογνώμονα για τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι ότι “υπάρχει άνωθεν εντολή, από υπουργό, να θαφτεί το θέμα”.

Κατά την κυρία Γεροβασίλη, στο δημοσίευμα εμπεριέχονται συκοφαντικές, ψευδείς, και δυσφημιστικές αναφορές στο πρόσωπό της. Επίσης, η πλευρά της πρώην υπουργού ισχυρίζεται ότι η εφημερίδα υιοθέτησε άκριτα τους ισχυρισμούς του πρώην αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος.

Αργότερα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα κατατεθεί και μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Δεν ανακαλεί η “Καθημερινή”

Λίγη ώρα αργότερα μετά την κοινοποίηση του εξώδικου, η εφημερίδα απάντησε μέσω δημοσιεύματος στην Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υιοθετεί την κατηγορία που “μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει”. Μάλιστα, η “Κ” προτείνει στην κ. Γεροβασίλη “αν θέλει, να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου” και καταλήγει λέγοντας: “Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε δημοσιογραφικό της καθήκον ανακαλύπτοντας ία συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος”.

Δείτε το εξώδικο που έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη στην “Καθημερινή”:

https://www.news247.gr/download/9586//618000/e3wdiko.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα