Εύα Καϊλή: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο

Εύα Καϊλή: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Εύα Καϊλή European Union 2022 - Source : EP/Eric VIDAL

Με απόφαση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεσή της από το Προεδρείο του ΕΚ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΚ, Εύα Καϊλή, το οποίο ξέσπασε την Παρασκευή (09/12) και έχει προκαλέσει “σεισμό” στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, με απόφασή της, αναστέλλει -με άμεση εφαρμογή- όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο Εύα Καϊλή, σημειώνοντας παράλληλα πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ.

Εύα Καϊλή: Το μεσημέρι της Κυριακής οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών

Στις επόμενες ώρες άλλωστε, και συγκεκριμέμενα στη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου αναφορικά με την τύχη των πέντε συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις Αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα